Bankroll management

Scopul acestui articol este sa te iti arate importanta administrarii corecte a banilor in pariuri si ce este bankroll management. Desi foarte multi pariori cred ca norocul este important in pariuri, in realitatea nu este chiar asa.

Tocmai de aceea un procentaj foarte mic de pariori reusesc sa aiba profit pe termen lung. De ce? Pentru ca un rol extrem de important in pariurile sportive il are si bankroll management.

Un bankroll management bun la pariuri reprezinta un plus in "lupta" contra oricarei case de pariuri, chiar daca vorbim de o casa de pariuri clasica sau una de tipul Betfair (ma refer la betting exchange).

Pe termen lung, rezultatul nu va intarzia sa apara. In cele ce urmeaza voi aborda acest subiect si iti voi da cateva sfaturi legate de mizele pe care trebuie sa le pariezi, in functie de cota pe care o ai pe bilet.

Ce este bankroll management in pariuri

Ce este bankroll management in pariuri

Bankroll management inseamna cheia succesului in pariuri! Inseamna managementul banilor, adica administrarea eficienta a banilor in asa fel incat sa eviti pierderi mari si dese intr-o perioada scurta de timp.

In plus, inseamna sa ai posibilitatea de a recupera banii pierduti. Mai pe intelesul tuturor, bankroll management-ul consta in a avea un plan clar de pariere pentru a fii un parior mai disciplinat.

Pentru asta ai nevoie de un buget bine stabilit si sa stii ce miza sa pariezi pe fiecare bilet sau pariu. De cate ori nu ai pariat sa recuperezi ce ai pierdut? Toate aceste lucruri pozitive te invata managementul banilor!

Ce inseamna bankroll

Ca sa fie foarte clar pentru toata lumea, bankroll inseamna banca de start. Adica balanta ta din contul de pariuri. Suma pe care o depui la casa de pariuri si din care vei paria.

Aceasta este primul pas in bankroll management. De fapt, cum ai putea sa-ti administrezi banii daca nu ai o banca de start? Poate suna putin ciudat, insa multi pariori depun o suma mica, cat sa le ajunga pentru 2, 3 bilete.

Desigur, asta nu inseamna ca trebuie sa iti depui toti banii pe care ii ai. O regula nescrisa in pariuri spune ca trebuie sa pariezi doar banii pe care ii poti pierde! Nu uita acest lucru!

De cati bani am nevoie

De cati bani am nevoie

Acest lucru depinde de bugetul fiecaruia, insa nu trebuie sa te abati de la recomandarea mea de mai sus. Poti incepe cu 100 Ron, cu 1.000 Ron sau cu 10.000 Ron. Idea este sa ai un management eficient al banilor.

Stiu ca dorinta tuturor pariorilor este sa se imbogateasca peste noapte. Acest lucru nu este posibil, din pacate.

Chiar daca vezi pe Facebook bilete cu sume uriase castigate, lasa-le asa. Uita de ele. Sunt cazuri foarte foarte rare. Scopul tau este sa fii un parior de succes pe termen lung.

Noi vom folosi in exemplele urmatoare un bankroll de 1.000 Ron, astfel incat sa fie mai usor de urmarit.

Ce suma trebuie sa pariez pe un bilet?

Aici lucrurile variaza in functie de tipul de bilet pe care alegeti sa-l pariezi. Fireste, si cota totala a acestuia e importanta. In mod clar vom paria mai putini bani pe un bilet riscant de cota 70 decat pe un bilet de cota 3.

Sfaturile noastre sunt urmatoarele, astfel incat la o eventuala pierdere sau chiar la un eventual downswing (o serie de mai multe pierderi la rand) banca ta sa nu fie foarter tare afectata si sa mai ai resurse ca sa recuperezi banii pierduri.

Miza pe bilet

Pariaza online cu un Super Bonus

Deschide-ti cont si ia cei 500 Ron la pariuri! Primesti si 100 Ron de ziua ta si 100 Ron bonus de fidelitate.

Da, stiu la ce te gandesti. Pai daca tu depui si ai o banca de 100 Ron, trebuie sa pariezi pe o cota de 1.35 doar 10 Ron? Raspunsul e simplu: da!

Ti se pare ca acea cota de 1.35 e simplu de prins? Daca da, incearca sa castigi 10 cote de 1.35 la rand. Poti face acest lucru? Probabil ca da, dar foarte greu si dupa multe incercari.

Asadar, pentru biletele cu grad de risc redus, la cote de maximum 1.75, potii aloca pana la maxim 10% din banca disponibila pentru pariuri.

Apoi, cu cat creste gradul de risc, cu atat este indicat sa reducem si miza. Pentru cotele cuprinse intre 1.76 si 3.00 te sfatuiesc sa nu risti mai mult de 7%.

Urmeaza apoi categoria biletelor cu risc mediu, cu cote pana in 8.00, iar aici miza ar trebui sa fie intre 3-5% din bankroll. De asemenea, pentru cotele intre 8.01 si 20.00 nu trebuie riscat prea mult, iar 2% din bankroll este recomandarea mea.

Orice bilet cu o cota mai mare ar trebui pariat cu o miza de maximum 1% din banca, avand in vedere ca si sansele de reusita scad considerabil, iar castigurile de acest gen apar extrem de rar.

Strategii pentru bankroll management

Strategii pentru bankroll management

Managementul banilor nu inseamna doar sa pariezi o anumita suma de bani pe un bilet. Pentru un management corect poti sa folosesti si strategii de pariuri.

In acest caz trebuie sa faci uitata regula mentionata mai sus (adica ce suma e indicat sa pariezi pe un bilet). In cazul strategiilor la pariuri trebuie sa sa respecti regulile acestora si sa nu te abati de la ele.

  • Strategia Martingale - probabil cea mai cunoscuta strategie de pariuri. Pe scurt, aceasta presupune dublarea mizei in cazul in care pariul anterior a fost pierdut. Functioneaza doar in cazul in care pariezi pe cote de minim 2.00
  • Strategia Fibonacci - acesta a fost un matematician Italian care a trait prin anii 1200. Aceasta strategie presupune sa pariem dupa un sir de numere: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, etc (numerele din sir rezulta din adunarea ultimilor 2 numere)
  • Strategia Easy Money - la fel ca si Martingale, strategia Easy Money este foarte raspandita in randul pariorilor din intreaga lume. In acest caz pariem doar pe cote mici, de maxim 1.10 (recomandat). Ne setam un obiectiv cate pariuri sa plasam in fiecare zi . Nu in ultimul rand, trebuie sa stim si cand ne oprim (de exemplu dupa 20 de pariuri)

Concluzie

Un management corect al banilor (bankroll management) inseamna sa fii disciplinat, sa nu te abati de la ceea ce ti-ai propus. In cazul pariurilor simple, fara o strategie de pariuri, trebuie sa tii cont de suma pariata.

Daca folosesti o strategie, indiferent de rezultate, nu te abate de la ea. Nu toate strategiile vor fi bune pentru tine. Conteaza ce tip de parior esti. Important este sa le incerci si sa nu te abati de la reguli.

PARIAZA CU PANA LA
500 LEI BONUS
+ 40 ROTIRI GRATUITE