Bonus 500 Ron la Prima Depunere

Ce este Bankroll Management la pariuri

Scopul acestui articol este sa te invete ce este Bankroll Management la pariuri. O buna parte din pariori nu isi organizeaza in niciun fel banii de pariuri. Joaca hazardat, multe meciuri pe un bilet si absolut ce le iese in cale.

Tocmai de aceea un procentaj foarte mic de pariori reusesc sa aiba profit pe termen lung. Iar aceia pun pe primul loc in lista prioritatilor managementul banilor (banii disponibili pentru pariuri).

Un bankroll management bun la pariuri sportive reprezinta un plus in „lupta” contra caselor de pariuri. Pe termen lung rezultatul nu va intarzia sa apara. In cele ce urmeaza vom aborda acest subiect si va vom da cateva sfaturi legate de mizele pe care trebuie sa le pariati pe un anumit bilet.

Jucatorii de poker care cocheteaza si cu pariurile sportive sunt mai obisnuiti cu termenul de bankroll si cu organizarea acestuia, dat fiind faptul ca poker exista o disciplina mult mai mare decat in cazul pariurilor sportive.

Ce este Bankroll Management la pariuri

Bankroll management inseamna cheia succesului in pariuri! Inseamna managementul banilor, adica administrarea eficienta a banilor in asa fel incat sa eviti pierderi mari si dese intr-o perioada scurta de timp.

In plus, inseamna si sa ai posibilitatea de a recupera banii pierduti. Mai pe intelesul tuturor, bankroll management-ul consta in a avea un plan clar de pariere pentru a fii un parior mai disciplinat. Pentru asta ai nevoie de un buget bine stabilit si sa stii ce miza sa pariezi pe fiecare bilet/ pariu.

De cate ori nu ai pariat sa recuperezi ce ai pierdut? Toate aceste lucruri pozitive te invata managementul banilor!

Ce inseamna bankroll

Ca sa fie foarte clar pentru toata lumea, bankroll inseamna banca de start. Adica balanta ta din contul de pariuri. Suma pe care o depui la casa de pariuri. Aceasta este primul pas in bankroll management. De fapt cum poti face un management al banilor daca nu ai o banca de start?

Ca de la parior la parior, sfatul meu este sa depui la pariuri o suma de bani pe care o poti pierde. Nimic nu e sigur nici la bursa, nici la poker, nici la Forex, chiar si nici la pariuri. Pariaza cat poti pierde!

Cati bani trebuie sa am sa pariez online?

Acest lucru depinde de bugetul fiecaruia, insa nu trebuie sa te abateti de la recomandarea mea de mai sus. Poti incepe cu 100 Ron, cu 1.000 Ron sau cu 10.000 Ron. Idea este sa ai un management eficient al banilor.

Stiu ca dorinta tuturor pariorilor este sa se imbogateasca peste noapte. Acest lucru nu este posibil, din pacate. Chiar daca vezi pe Facebook bilete cu sume uriase castigate, lasa-le asa. Uita de ele. Sunt cazuri foarte foarte rare. Scopul tau este sa fii un parior de succes pe termen lung.

Noi vom folosi in exemplele urmatoare un bankroll de 1.000 Ron, astfel incat sa fie mai usor de urmarit.

Ce suma trebuie sa pariez pe un bilet?

Aici lucrurile variaza in functie de tipul de bilet pe care alegeti sa-l pariezi. Fireste, si cota totala a acestuia e importanta. In mod clar vom paria mai putini bani pe un bilet riscant de cota 70 decat pe un bilet de cota 3.

Sfaturile noastre sunt urmatoarele, astfel incat la o eventuala pierdere sau chiar la un eventual downswing (o serie de mai multe pierderi la rand) sa nu fie afectat foarte tare bankroll-ul.

Cota biletuluiMiza recomandata (% din bankroll)
1.30 – 1.757-10%
1.76 – 3.005-7%
3.01 – 8.003-5%
8.01 – 20.002%
Peste 20.001%

Da, stiu la ce te gandesti. Pai daca tu depui si ai o banca de 100 Ron, trebuie sa pariezi pe o cota de 1.35 doar 10 Ron? Raspunsul e simplu: DA! Ti se pare ca acea cota de 1.35 e simplu de prins? Daca da, incearca sa castigi 10 cote de 1.35 la rand. Poti face acest lucru? Probabil ca da, dar foarte greu si dupa multe incercari.

Asadar, pentru biletele cu grad de risc redus, la cote de maximum 1.75, puteti aloca pana la maxim 10% din banca disponibila pentru pariuri. Apoi cu cat creste gradul de risc, cu atat este indicat sa reducem si miza. Pentru cotele cuprinse intre 1.76 si 3.00 va sfatuim sa nu riscati mai mult de 7%.

Urmeaza apoi categoria biletelor cu risc mediu, cu cote finale pana in 8.00, iar aici miza ar trebui sa fie intre 3-5% din bankroll. De asemenea, pentru cotele intre 8.01 si 20.00 nu trebuie riscat prea mult, iar 2% din bankroll este recomandarea noastra (20 Ron dintr-o banca de 1000 Ron).

Orice bilet cu o cota mai mare ar trebui sa primeasca o miza de maximum 1% din banca, avand in vedere ca si sansele de reusita scad considerabil, iar castigurile de acel gen apar foarte rar.

Strategii de pariuri pentru Bankroll ManagementCe este Bankroll Management la pariuri

Managementul banilor nu inseamna doar sa pariezi o anumita suma de bani pe un bilet. Pentru un management corect poti folosi si strategii de pariuri. In acest caz trebuie sa faci uitata regula mentionata mai sus (adica ce suma e indicat sa pariezi pe un bilet). In cazul strategiilor la pariuri trebuie sa sa respecti regulile acestora si sa nu te abati de la ele.

Strategia Martingale – probabil cea mai cunoscuta strategie de pariuri. Pe scurt, aceasta presupune dublarea mizei in cazul in care pariul anterior a fost pierdut. Functioneaza doar in cazul in care pariezi pe cote de minim 2.00.

Strategia Fibonacci – acesta a fost un matematician Italian care a trait prin anii 1200. Aceasta strategie presupune sa pariem dupa un sir de numere: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, etc (numerele din sir rezulta din adunarea ultimilor 2 numere).

Strategia Easy Money – la fel ca si Martingale, strategia Easy Money este foarte raspandita in randul pariorilor din intreaga lume. In acest caz pariem doar pe cote mici, de maxim 1.10 (recomandat). Ne setam un obiectiv in fiecare zi cate pariuri sa plasam. Nu in ultimul rand, trebuie sa stim si cand ne oprim (de exemplu dupa 20 de pariuri).

Concluzie

Un management corect al banilor inseamna sa fii disciplinat, sa nu te abati de la ceea ce ti-ai propus. In cazul pariurilor simple, fara o strategie de pariuri, trebuie sa tii cont de suma pariata.

Daca folosesti o strategie, indiferent de rezultate, nu te abate de la ea. Nu toate strategiile vor fi bune pentru tine. Conteaza ce tip de parior esti. Important este sa le incerci si sa nu te abati de la reguli.