Strategia Martingale – cea mai cunoscuta strategie

Sunt absolut convins ca ai auzit cel putin odata de strategia Martingale si probabil ce legatura are ea cu pariurile. Strategia Martingale este cea mai cunoscuta si des folosita strategie de catre jucatorii de cazinou (deoarece probabilitatea de a nimeri rosu sau negru este de aproape 50%), dar se pare ca nici pariorii nu au stat deoparte si au trecut sa o foloseasca si ei. Foarte pe scurt, strategia implica dublarea mizei in cazul unei pierderi cu scopul de a recupera suma pariata si obtinerea unui profit. Insa un lucru este foarte important ca strategia sa functioneze corect: cota minima pe care o avem pe bilet/pariu trebuie sa fie de 2.00.

Stiu ca suna promitator, si probabil asa si este, dar tin sa te anunt ca Strategia Martingale te poate “falimenta”(banca) foarte rapid. Chiar si asa, sunt multi pariori care o folosesc, ba chiar o fac cu brio si reusesc sa castige constant cu ea. Totul tine sa analizezi bine meciurile si sa fii consecvent (sa nu te abati de la strategie).

Strategia Martingale – cum se foloseste

Sa presupunem ca avem o banca de 700 Ron. Incepem cu primul pariu de 100 RON pe o cota de 2.00, dar sa presupunem ca acesta este pierdut. A doua zi, pentru a recupera pierderea si a obtine profit, trebuie sa dublam miza initial, prin urmare vom paria 200 RON. Sa presupunem ca acest al doilea pariu este castigator; in acest caz vom avem un profit de 100 RON (700 RON banca initiala – 100 RON primul pariu pierdut – 200 RON miza pariului doi, dar acum facem + 400 RON pentru ca pariul al doilea a fost castigator => banca finala dupa pariul doi este 800 RON, deci un profit de 100 RON). Bun, bun, dar poate te intrebi ce facem daca al doilea pariu era pierdut?

Daca primul si al doilea pariu sunt pierdute, pentru al treilea pariu dublam miza initiala, adica acum pariem 400 RON. Daca vom avea noroc si inspiratie si acesta este castigator, vom face un profit de 100 RON, ceea ce este formidabil de bine as spune (chiar daca primele doua pariuri le-am pierdut). Singura problema este daca am fi avut si al treilea pariu pierdut, pentru ca urmatoarea miza trebuia sa o facem de 800 RON, adica o banca totala de 1500 RON. De fapt acesta este si dezavantajul acestei strategii la pariuri, pentru ca ai nevoie de o banca mare ca sa o poti aplica (daca te multumesti cu 3 pariuri si 100 RON profit, atunci 700 RON este suma perfecta pentru tine).

Dar ca si pentru orice in viata, si pentru aceasta strategie ai nevoie de disciplina si rabdare, si foarte important sa nu te enervezi cand lucrurile nu merg asa cum ti-ai dori. Nu incerca sa recuperezi rapid pierderile, respecta intocmai sistemul Martingale si nu uita: pariaza doar sume pe care iti permiti sa le pierzi!