Strategia 1-3-2-6

La fel ca si strategiile Fibonacci si Martingale, si strategia 1-3-2-6 se pazeaza pe parierea progresiva. Miza trebuie stabilita in functie de rezultatul pariului anterior.

In general aceasta strategie se utilizeaza mai mult de catre jucatorii de cazino. Totusi, are mare succes si in cazul nostru, adica al pariurilor sportive.

Ce este strategia 1-3-2-6

Exista foarte multe strategii la pariuri, nu toate fiind insa la fel de cunoscute. Asta poate pentru ca pariorii prefera strategiile simple, care nu le dau prea mari batai de cap. Si aici ma refer mai ales la calculul matematic.

Insa daca o strategie beneficiaza de un sistem de calcul elaborat, nu inseamna neaparat ca este sortita esecului. Ba chiar s-ar putea ca aceasta sa aiba sanse mai mari de reusita decat o strategie simpla, care nu implica multe calcule.

Un exemplu in acest sens este si strategia 1-3-2-6 care se bazeaza pe sistemul cu acelasi nume.

Dupa cum probabil ti-ai dat seama din denumirea strategiei, ea implica patru pasi, adica patru pariuri. Mizele se pot considera de 1 unitate, 3, 2 si respectiv 6. Valoarea unitatii o alege fiecare, in functie de bugetul disponibil. Daca ai un biget mai mic, poti incerca cu 1 unitate = 5 Ron.

Este important de stiut ca trecerea la urmatoarea miza/ pariu se face doar daca pariul plasat de noi este castigator. In caz contrar, vom relua totul de la primul pas. Da, ai citit bine, doar daca pariul anterior a fost castigator.

Exemplu de strategie 1-3-2-6

Dupa cum spuneam si anterior, strategia 1-3-2-6 este conceputa a se folosi mai mult pentru jocurile de cazino. Si aici ma refer la acele jocuri unde primesti cota 2, ca de exemplu rosu/ negru, par/ impar, etc.

Hai sa luam un exemplu sa intelegi mai bine. Presupunem ca 1 unitate este egala cu 10 Ron. In acest caz, aplicarea strategiei noastre ar arata ca in poza de mai jos. Atentie “profit” inseamna miza*cota-miza. A nu se confunda cu “castig”, care este miza*cota.

Exemplu strategia 1-3-2-6

 

Cat de profitabila este strategia 1-3-2-6?

Presupunand ca 1 unitate inseamna 10 Ron, vom porni de la primul pas si vom plasa 10 Ron pe o cota totala de 2.00. Daca pierzi pariul o iei de la capat, iar in eventualitatea il care il castigi vei obtine un profit de 10 lei. Prin urmare treci la pazul 2, adica miza de 30 Ron.

Daca vei castiga primul pariu, dar il vei pierde pe al doilea, in cont vei avea mai putin cu 20 Ron. In cazul in care vei castiga ambele pariuri, vei genera un profit de 40 lei. Acesta insa se va injumatati daca vei da gres la pasul 3, cand miza este de 20 Ron. Dar chiar si asa, tot o sa ramai cu un profit net de 20 Ron.

Cea mai BUNA aplicatie pentru telefon!

Pariaza AICI pe cea mai buna aplicatie de mobil. BONUS 500 Ron!

Daca toate pariurile de la cei trei pasi sunt “verzi”, putem spune ca te-ai calificat in finala, glumind putin. Insa nu te bucura prea repede. Daca nu ai noroc cu al patrulea pariu, atunci tot profitul adunat dupa cei 3 pasi se va pierde. Profit dupa 3 pasi: 10 Ron + 30 Ron + 20 Ron = 60 Ron. Iar miza finala va fi de 60 Ron.

Totusi, daca ai ales si ultimul pariu foarte bine, adica este castigator, o sa te alegi cu un profit excelent. In cazul nostru 120 Ron!

Ca sa-ti raspund la intrebarea daca este sau nu profitabila strategia 1-3-2-6…depinde.

Daca alegi cota 2.00, s-ar putea ca pe termen lung sa nu fie. Motivul este ca ai nevoie de serii consecutive de 4 pariuri castigatoare. Dupa cum am mentionat si anterior, daca pierzi la oricare pas din primii 3, atunci profitul tau va fi foarte mic, sau chiar sub 0.

Din acest motiv, ca strategia sa fie profitabila, ai nevoie sa pariezi pe cote de 2.50 sau chiar 3.00. Nu conteaza ca vorbim de pariuri solo sau combinate (mai multe meciuri pe un bilet). Important este ca sa ai cota totala 2.50 sau 3.00. Evident, cu cat mai mare, cu atat mai bine.

Pe ce tipuri de pariuri o poti incerca?

Dupa cum am aratat mai sus, vom genera profit destul de greu daca vom folosi strategia 1-3-2-6 pe cote mai mici de 2.50.

Insa in cazul in care esti un parior caruia ii place sa mizeze pe cote mai mari sau sa compuna bilete cu multe evenimente, aceasta este ideala pentru tine.

Nu exitsa un tip de pariu perfect pentru acesta. Fie ca vorbim de fotbal, tenis sau oricare alt sport. Totusi, eu iti recomand sa pariezi pe total goluri sau numar de game-uri la tenis. Foarte usor poti sa ajungi la o cota de 3.00 din doar 2 evenimente.

Evident, e doar o sugestie, tu poti alege orice. Doar sa alegi pariurile castigatoare 🙂 . Important este sa nu te abati de la aceasta strategie si sa-i dai o sansa macar cateva zile. Apoi poti trage linie si sa decizi daca e sau nu profitabila pentru tine.

Multu succes si bafta la pariuri!