Bonus 500 Ron la Prima Depunere

Ce inseamna HANDICAP la pariuri

Casele de pariuri online ne ofera foarte multe tipuri de pariuri. Unele mai profitabile, altele mai putin. Pana la urma conteaza si de ce tip de parior suntem. In acest articol vreau sa-ti spun ce inseamna handicap la pariuri si daca acest tip de pariu ne poate ajuta sa ne maximizam profitul.

Inca de la inceput vreau sa-ti spun ca exista doua tipuri de handicap:

Despre cel din urma am discutat mai pe larg intr-un articol anterior. Daca vrei sa-l citesti, da click pe link-ul de mai sus.

Oricum, o sa-l discut si acum. Mai ales pentru ca vreau sa fac si o comparatie intre cele doua tipuri de handicap.

Ce inseamna HANDICAP la pariuri

Handicapul a aparut ca urmare a cererii pentru cote mai mare. De cealalta parte, si pentru ca unii pariuri cauta ponturi mai sigure.

Handicapul la pariuri inseamna acordarea unui avantaj fictiv pentru una din echipe. In consecinta, si cealalta echipa va primi un handicap cu aceasi valoare.

Cand vorbim de handicap nu trebuie sa ne gandim doar la pariul 1X2. Acesta se aplica si la pariurile pe cartonase, pariurile pe cornere si asa mai departe. Atentie, handicapul se utilizeaza la toate sporturile. Nu doar la fotbal.

Cel mai utilizat handicap este cel European. Insa cel Asiatic castiga tot mai mult teren in preferinta pariorilor. De ce? O sa va spun putin mai jos.

Exemplu de Handicap European la BetanoCe este handicap european la pariuri

Exemplu de Handicap Asiatic la UnibetCe este handicap asiatic la pariuri

Diferenta dintre Handicap European si Asiatic

Handicapul European are intotdeauna trei optiuni de pariere:

  • castiga echipa gazda
  • meci egal
  • castiga echipa oaspete

De cealalta parte, Handicapul Asiatic are intotdeauna doar doua optiuni de pariere:

  • castiga echipa gazda
  • castiga echipa oaspete

Dupa cum se observa, in cazul Handicapului Asiatic nu avem semnul egal. Un lucru extrem de important si care va avea un impact mare asupra cotelor.

Cand castigi cu Handicap European

Cand castigi cu Handicap European

Luand exemplul de mai sus, hai sa ne oprim la linia in care FC Botosani are handicap -1. Linia este marcata cu FC Botosani -1, Egal -1 si Viitorul Constanta +1.

FC Botosani -1

In cazul in care ai pariat acest pronostic, tu castigi cand FC Botosani se impune la o diferenta de cel putin 2 goluri. Nu conteaza cate goluri marcheaza Viitorul.

Important este ca echipa gazda sa castige la o diferenta de cel putin 2 goluri. De exemplu 2-0, 3-1, 3-0, 5-3, etc.

Egal -1

Daca ai pariat acest pronostic, ca sa castigi trebuie ca echipa gazda sa castige exact la 1 gol diferenta.

Si in acest caz nu conteaza cate goluri marcheaza oaspetii. FC Botosani trebuie sa castige la exact un gol diferenta. De exemplu 1-0, 2-1, 3-2, etc.

Acest pariu este foarte rar utilizat pentru ca este greu de pronosticat un astfel de rezultat.

Viitorul Constanta +1

Lucrurile stau foarte simplu pentru aceasta varianta. Atunci cand pariezi Viitorul Constanta +1, pariul tau este egal cu sansa dubla, adica X2.

Castigi cand meciul se termina la egalitate sau Viitorul Constanta castiga partida. Nu conteaza golurile marcate.

Cand castigi cu Handicap Asiatic

Cand castigi cu Handicap Asiatic

Daca trecem la Handicap Asiatic, lucrurile stau putin diferit. De fapt acest lucru se poate observa si in cote. Mai multe detalii despre Handicapul Asiatic gasesti in acest articol – explicatii pentru fiecare handicap in parte.

FC Botosani -1

Cand pariezi FC Botosani -1 Handicap Asiatic, castigi cand echipa gazda castiga la o diferenta de cel putin 2 goluri. Nu conteaza cate goluri marcheaza Viitorul. Important este ca FC Botosani sa castige la o diferenta de cel putin 2 goluri.

In cazul in care FC Botosani castiga la o diferenta de exact 1 gol, atunci primesti cota 1. Orice alt rezultat duce la pierderea pariului (adica in cazul unui meci egal sau victorie a celor de la Viitorul).

Viitorul Constanta +1

Cota la acest pariu este foarte mica. Insa trebuie sa tinem cont si de faptul ca iti aduce mult mai multe avantaje.

Daca ai pariat acest pronostic, castigi cand Viitorul castiga meciul (nu conteaza scorul) sau in cazul in care partida se termina egal.

Mai mult, in cazul in care Viiotrul pierde la fix 1 gol diferenta, atunci primesti cota 1.

Handicap European sau Handicap Asiatic?

Acum ca am vazut ce inseamna handicap la pariuri si diferentele dintre cele doua, sa vedem si care este cel mai indicat la pariuri.

Fara doar si poate, Handicapul Asiatic este cel mai recomandat. De ce?

Pentru ca din punct de vedere matematic el are sanse mai mari de succes. Handicapul European are 3 optiuni de pariere, pe cand cel Asiatic doar 2.

Din start sansele noastre cresc, daca privim matematic.

De asemenea, Handicapul Asiatic are mult mai multe optiuni. Precum 1.25, 1.5 si 1.75. Mai multe poti verifica in articolul dedicat acestui subiect.

Nu-mi mai ramane decat sa-ti urez succes la pariuri si la cat mai multe castigur!