Ce inseamna Handicap la pariuri

Casele de pariuri online ne ofera foarte multe tipuri de pariuri. Unele mai profitabile, altele mai putin. In acest articol vreau sa-ti spun ce inseamna handicap la pariuri si cum te poate ajuta acesta sa-ti maximizezi profitul.

Desi pariurile cu handicap se aplica la majoritatea sporturilor, de aceasta data o sa ma refer dor la handicapul din fotbal. Totusi, trebuie sa stii ca regulile sunt valabile (in mare masura) si pentru tenis, baschet, etc.

Vrei un super BONUS?

Vrei bani GRATIS la pariuri? Vrei sa pariezi pe cea mai buna aplicatie de mobil?

Inca de la inceput vreau sa-ti spun ca exista doua tipuri de handicap: Handicap European si Handicap Asiatic. Despre cel din urma am discutat mai pe larg intr-un articol anterior (citeste articolul despre Handicap Asiatic).

O sa fac referire in acest tutorial la ambele, mai ales ca vreau sa iti explic si care este diferenta dintre cele doua tipuri de handicap.

Ce inseamna handicap la pariuri

Ce este handicap la pariuri

Handicapul a aparut ca urmare a cererii pentru cote mai mare. De cealalta parte, si pentru ca unii pariuri cauta ponturi cu sanse mai mari de reusita.

Handicapul la pariuri inseamna acordarea unui avantaj fictiv pentru una din echipe. In consecinta, si cealalta echipa va primi un handicap cu aceeasi valoare.

Cand vorbim de handicap nu trebuie sa ne gandim doar la pariul 1X2. Acesta se aplica si la pariurile pe cartonase, pariurile pe cornere si asa mai departe.

Cel mai utilizat handicap este cel European. Chiar si asa, cel Asiatic castiga tot mai mult teren in preferinta pariorilor. De ce? O sa iti spun putin mai jos. Mai jos ti-am lasat doua exemple de Handicap European de la doua case de pariuri foarte populare.

Exemplu de Handicap European la Betano

Handicap European la Betano

Exemplu de Handicap European la Unibet

Handicap European la Unibet

Pariaza online cu un Super Bonus

Deschide-ti cont si ia cei 500 Ron la pariuri! Primesti si 100 Ron de ziua ta si 100 Ron bonus de fidelitate.

Diferenta dintre Handicap European si Asiatic

Diferenta dintre Handicap European si Asiatic

Handicapul European are intotdeauna trei optiuni de pariere:

  • castiga echipa gazda
  • meci egal
  • castiga echipa oaspete

Handicapul Asiatic are intotdeauna doar doua optiuni de pariere:

  • castiga echipa gazda
  • castiga echipa oaspete

Dupa cum se observa, in cazul Handicapului Asiatic nu avem semnul egal. Un lucru extrem de important si care va avea un impact mare asupra cotelor.

Cand castigi cu Handicap European

Cand castigi cu Handicap European

Hai sa luam un exemplu si sa ne oprim la linia in care FC Botosani are handicap -1. Linia va fi marcata la Betano cu FC Botosani -1, Egal -1 si Farul +1.

FC Botosani -1

In cazul in care ai pariat acest pronostic, tu castigi cand FC Botosani se impune la o diferenta de cel putin 2 goluri. Nu conteaza cate goluri marcheaza Farul.

Important este ca echipa gazda sa castige la o diferenta de cel putin 2 goluri. De exemplu 2-0, 3-1, 3-0, 5-3, etc.

Egal -1

Daca ai pariat acest pronostic, ca sa castigi trebuie ca echipa gazda sa castige exact la 1 gol diferenta.

Si in acest caz nu conteaza cate goluri marcheaza oaspetii. FC Botosani trebuie sa castige la exact un gol diferenta. De exemplu 1-0, 2-1, 3-2, etc.

Acest pariu este foarte rar utilizat pentru ca este greu de pronosticat un astfel de rezultat.

Farul +1

Lucrurile stau foarte simplu pentru aceasta varianta. Atunci cand pariezi Farul +1, pariul tau este egal (este acelasi lucru) cu sansa dubla, adica X2.

Castigi cand meciul se termina la egalitate sau Farul Constanta castiga partida. Nu conteaza golurile marcate.

Cand castigi cu Handicap Asiatic

Cand castigi cu Handicap Asiatic

Daca trecem la Handicap Asiatic, lucrurile stau putin diferit. De fapt acest lucru se poate observa si in cote. Nu uita ca ai un articol dedicat pentru acest tip de handicap (link-ul este mai sus).

FC Botosani -1

Cand pariezi FC Botosani -1 Handicap Asiatic, castigi cand echipa gazda castiga la o diferenta de cel putin 2 goluri. Nu conteaza cate goluri marcheaza Farul. Important este ca FC Botosani sa castige la o diferenta de cel putin 2 goluri.

In cazul in care FC Botosani castiga la o diferenta de exact 1 gol, atunci primesti cota 1. Orice alt rezultat duce la pierderea pariului (adica in cazul unui meci egal sau victorie a celor de la Farul).

Farul +1

Daca ai pariat acest pronostic, castigi cand Farul castiga meciul (nu conteaza scorul) sau in cazul in care partida se termina egal.

Mai mult, in cazul in care Farul pierde la fix 1 gol diferenta, atunci primesti cota 1 (iti va fi returnata miza plasata daca ai pariat solo).

Handicap European sau Handicap Asiatic

Handicap European sau Handicap Asiatic

Acum ca am vazut ce inseamna handicap la pariuri si diferentele dintre cele doua, sa vedem si care este cel mai indicat la pariuri.

Fara doar si poate, Handicapul Asiatic este cel mai recomandat. De ce?

Pentru ca din punct de vedere matematic el are sanse mai mari de succes. Handicapul European are 3 optiuni de pariere, pe cand cel Asiatic doar 2.

Din start sansele noastre cresc, daca privim matematic.

De asemenea, Handicapul Asiatic are mult mai multe optiuni, precum 1.25, 1.5 si 1.75. Mai multe poti verifica in articolul dedicat acestui subiect.

PARIAZA ONLINE CU
5000 LEI BONUS