Back si Lay la Betfair

Betfair este o casa de pariuri putin diferita fata de cum suntem noi obisnuiti. Pe langa faptul ca este o agentie online ca oricare alta, aceasta are si o platforma de Betting Exchange, iar din acest motiv vreau sa-ti spun ce inseamna Back si Lay la Betfair.

Inca de la inceput vreau sa mentionez faptul ca majoritatea pariorilor profesionisti pariaza la Betting Exchange, preferata lor fiind Betfair Exchange, deoarece este cea mai mare casa de pariuri din lume de acest gen.

Intradevar, pentru pariorii incepatori sau pentru cei care nu au avut contact cu o agentie de pariuri Betting Exchange, este putin dificil la inceput. Totusi, acest articol iti va fi de mare ajutor.

Daca vrei sa-ti faci un cont la aceasta casa de pariuri online, ti-am pregatit o recenzie completa, cu multe informatii utile. Vezi articolul Betfair pareri.

Ce este Betting Exchange

Ce este Betting Exchange

Pariorii folosesc (in general) termenul de "Exchange". Ca o traducere directa, acesta inseamna "a face schimb". Probabil ai auzit de acest termen cand ai calatorit, pentru ca Exchange se foloseste si la schimb valutar.

In cazul pariurilor, "Betting Exchange" ar insemna "schimb de pariuri". Am mai vazut ca unii folosesc si denumirea de "pariu in contrapartida".

Dupa cum bine stii, atunci cand faci un pariu normal sunt implicate doua parti:

  • pariorul
  • casa de pariuri

Nu poti sa plasezi un pariu daca nu ai cine sa-ti returneze eventualul castig. La Betting Exchange de la Betfair nu ai o casa de pariuri obisnuita care sa-ti returneze castigul.

Pariurile tale sunt facute cu alti pariori din intreaga lume. Prin urmare, toate cotele ce le vezi la Betfair Exchange sunt date de catre alti pariori (inclusiv banii pusi la dispozitie).

Bun, bun, dar poate te intrebi ce rol mai are Betfair, nu-i asa? Ca sa avem un loc unde sa pariem, Betfair a deschis Betting Exchange.

Practic este ca o bursa de pariuri unde toti pariorii se intalnesc in acelasi loc. Ca sa poti intra si tu in acest loc, trebuie sa stii ce inseamna Back si Lay la Betfair.

Vrei sa pariezi ca un profesionist?

Deschide-ti un cont la Betfair Exchange si pariaza cu un super bonus la inregistrare!

Ce inseamna Back

Ce inseamna Back

Dupa cum se vede in aceasta imagine, am luat un exemplu un meci, ca sa intelegi mai bine. Pariurile Back sunt cele cu albastru si tot ce este in stanga lor.

Atunci cand pariezi Back la Betfair, practic pariezi normal, ca la oricare alta casa de pariuri. Dai click pe pronosticul si cota dorita, pui miza...si gata.

In acest caz, sa spunem ca vrei sa pariezi pe victoria lui Schalke 04. Dai click pe chenarul albastru, acolo unde e cota 1.9. Pentru ca site-ul este in limba romana, pariul Back este tradus ca si Pro.

In exemplul de mai sus am ales tipul de pariu 1X2. Totusi, acelasi lucru e valabil si pentru celelalte pariuri, fie ca vorbim de peste si sub 2.5 goluri, pariuri pe cornere, Draw No Bet, scor corect, etc.

Ce inseamna Lay

Ce inseamna Lay

Daca acum stim ca pariul Back este ca un pariu ca oricare altul (pariezi pe rezultatul care consideri ca va iesi), lucrurile se schimba cand vorbim de Lay.

In dreapta pariurilor Back (Pro) se afla pariurile Lay. Acestea sunt marcate cu culoarea roz. Cand plasezi un pariu pe Lay inseamna ca tu vrei sa pariezi ca acel pronostic nu se va intampla.

In exemplul din imagine, daca dai Lay pe Schalke 04, adica dai click pe cota 1.91, tu pariezi impotriva celor de la Schalke 04. Prin urmare, ca pariul tau sa fie castigator, trebuie ca Augsburg sa castige sau meciul sa se termine la egalitate.

Acelasi lucru se intampla si pentru celelalte tipuri de pariuri. Foarte pe scurt si usor de inteles: Lay inseamna sa pariezi contra, adica acel pronostic sa nu se intample. Pariezi Lay scor corect 0-0, tu practic ai pariat ca meciul nu se va terminacu scorul de 0-0.

Ce avantaje ai la Betting Exchange

Acum poate te intrebi ca de ce ai paria la Betting Exchange, cand exista atat de multe alte case de pariuri. Poate la prima vedere pare complicat, mai ales ca poti paria doar un singur pronostic pe bilet, sunt multe numere pe acolo si etc.

Intradevar, poate cateva zile ti se va parea mai greu, insa este doar pana te obisnuiesti (te asigur de asta). Pariurile plasate la Exchange au extrem de multe avantaje:

  • pariezi pe cele mai mari cote, garantat
  • pariezi orice suma doresti, fara sa fii limitat
  • poti paria ca un eveniment (pronostic) nu se va intampla
  • pariurile Cash out (inchidere pariu) au cea mai buna valoare
  • poti specula cotele gresite oferite de alti pariori
  • poti face trading, ca la bursa
  • cele mai bune cote la pariurile live

Mai mult, as spune ca daca vrei sa traiesti din pariuri, adica sa castigi constant, atunci Betfair Exchange este solutia perfecta pentru tine.

Dupa ce-ti faci cont la aceasta casa de pariuri o sa ai acces si la pariurile normale, adica Sportsbook. Aici poti plasa pariuri ca la o casa de pariuri obisnuita.

La Betfair Sportsbook nu esti limitat sa pariezi doar pe un singur meci. Poti face bilete multiple, sa pariezi duble (de exemplu 1X, sau X2) si asa mai departe. Pe scurt, cu un singur cont ai acces la doua case de pariuri, Exchange si Sportsbook.

PARIAZA CU PANA LA
500 LEI BONUS
+ 40 ROTIRI GRATUITE