Ce inseamna DNB la pariuri sportive

Casele de pariuri folosesc des fel si fel de termeni mai putini cunoscuti, iar in acest articol vreau sa va spun cateva cuvinte despre ce inseamna DNB la pariuri sportive.

Chiar daca termenul DNB suna pompos, in realitate nu este nimic complicat, dupa cum veti vedea in urmatoarele minute.

Ce inseamna DNB (draw no bet) la pariuri

Ca sa incepem cu inceputul :), acronimul DNB vine din limba engleza de la Draw No Bet. Tradus ar insemna Pariu Fara Egal. Ce inseamna acest lucru la pariuri? Pai e foarte simplu: nu ai semnul egal.

Prin acest pariu practic iti dispare semnul X, iar meciul de fotbal se transforma ca intr-un meci de tenis, adica unde o partida nu se poate termina la egalitate.

Totusi, pentru ca vorbim de un meci de fotbal, poate iti pui intrebare ce se intampla daca partida se termina la egal. Nimic mai simplu: primesti cota 1 (pariul nu este castigator, dar nici pierdut).

De ce sa pariem Draw No Bet la fotbal?

Cum spuneam si in articolul Cele mai bune pronosticuri si ponturi din fotbal, totul se rezuma la matematica. Sa intru putin in detalii:

 • la un pariu cu 3 rezultate posibile, adica 1X2, din punct de vedere matematic ai 33% sanse de castig
 • la un pariu cu 2 rezultate posibile, adica DNB, din punct de vedere matematic ai 50% sanse de castig

Trebuie sa furam “regulile” si din poker, acolo unde teoria ne spune ca daca am juca o anumita mana de 10 ori, conform statisticii am castiga de cel putin 8 ori (am dat un exemplu, nu vreau sa detaliez prea mult). Jucatorii de poker nu se bazeaza pe noroc, ci pe matematica.

Asa si la pariuri. De ce sa pariezi pe ceva unde din start ai 33% sanse de castig, cand cele mai bune agentii de pariuri iti ofera posibilitatea sa iti cresti sansele de castig? Va spuneam de 50% sanse de castig, dar nu am luat in calcul analiza, prin urmare sansele cresc si mai mult.

Exemplu de pariu DNB

Ca sa intelegeti si mai bine, hai sa luam un exemplu concret. Sa spunem ca avem meciul Real Madrid – Barcelona:

 • cota victorie Real Madrid 2.70
 • cota egal 3.00
 • cota victorie Barcelona 2.90

In exemplul de mai sus ti-am spus cotele la pariul 1X2, adica cel cu 3 rezultate posibile. In cazul in care am dori sa pariem DNB (Draw No Bet), cotele ar suferi modificari importante si ar arata asa:

 • cota victorie Real Madrid 1.85
 • cota victorie Barcelona 2.00

Evident, e doar un exemplu, cotele pot varia in functie de meci, DAR intotdeauna cotele la pariul fara egal sunt in directa concordanta cu cotele de la pariul 1X2.

Ce inseamna DNB 1 si DNB 2Ce inseamna DNB 1 | Ce inseamna DNB 2

Ca sa continui cu exemplul de mai sus, DNB 1 inseamna victorie Real Madrid, iar DNB 2 victorie Barcelona. Daca facem abstractie de acest exemplu:

 • Draw No Bet 1 (DNB 1) => victorie echipa gazda
 • Draw No Bet 2 (DNB 2) => victorie echipa oaspete

In ambele exemple, indiferent daca ai pariat DNB 1 sau DNB 2, daca meciul se termina la egalitate, o sa primesti miza inapoi. Adica primesti cota 1 la acest pariu.

Cum se mai numeste DNB

Va spuneam la inceputul articolului ca DNB vine de la Draw No Bet. Chiar si asa, nu toate casele de pariuri (online sau stradale) folosesc acest termen, desi as putea spune ca acesta este cel original.

Mai jos vei regasi cele mai populare denumiri, dar sa nu uiti, toate se refera si inseamna acelasi lucru (pariu fara egal):

 • 1 2 (mizele vor fi returnate daca se termina egal)
 • miza rambursata la egal
 • 1 2 pariu special
 • pariu fara egal
 • DNB Winner
 • Winner
 • pariu care elimina egalul

Calcului cotei pentru DNB

Exista si o formula matematica pentru calculul cotei DNB. Nu este tocmai simplu la prima vedere, dar daca esti putin atent te prinzi de idee.

Concret, pentru DNB 1 (victorie gazde), cota se calculeaza astfel: (1-1/Cota la egal) x cota victorie gazde.

Pentru DNB 2 (victorie oaspeti), cota se calculeaza astfel: (1-1/Cota la egal) x cota victorie oaspeti.

Spre exemplu, daca echipa gazda are cota 1.80 la victorie, echipa oaspete 4.20, iar pentru un meci egal avem cota 3.30, cota pentru DNB 1 este (1-1/3.3) x 1.8 = 0.7 x 1.8 = 1.26, iar cota pentru  DNB 2 este (1-1/3.3) x 4.2 = 0.7 x 4.2 = 2.94. Casele de pariuri insa vor face putine ajustari, insa cotele finale pentru Draw No Bet vor fi oarecum apropiate de cele calculate aici.

Case de pariuri cu optiunea DNB

Desi acest tip de pariu se gaseste la majoritatea agentiilor, noi iti recomandam pe cele de mai jos. Toate aceste case de pariuri online au licenta la Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, prin urmare este 100% LEGAL sa pariezi.