Ce inseamna peste si sub 2.5 goluri (over si under)

Pariurile pe goluri sunt cu siguranta in topul preferintelor pariorilor. Din acest motiv vreau sa va spun in acest articol ce inseamna peste 2.5 goluri si ce inseamna sub 2.5 goluri.

Acest articol are ca scop sa invete pariorii incepatori ce inseamna acest tip de pariu. Cand castigi si perzi, dar si cateva sfaturi utile care sa-ti maximizeze sansele de castig.

Ce inseamna peste 2.5 goluri

Atunci cand pariezi peste 2.5 goluri, ca pariul sa fie castigator trebuie sa se marcheze in meci minim 3 goluri.

Nu conteaza echipa care marcheaza. Important este sa se inscrie cel putin 3 goluri. Atentie: golurile trebuie marcate in timpul regulamentar de joc! Se vor considera doar golurile marcate in cele 90 de minute de joc (plus minutele aditionale de joc).

Ce inseamna sub 2.5 goluri

Atunci cand pariezi sub 2.5 goluri, ca pariul sa fie castigator trebuie sa se marcheze in meci maxim 2 goluri.

Nu conteaza echipa care marcheaza. Important este sa se inscrie cel mult 2 goluri. Atentie: golurile trebuie marcate in timpul regulamentar de joc!

Se vor considera doar golurile marcate in cele 90 de minute de joc (plus minutele aditionale de joc). Pariul este castigator si la scorul de 0-0.

Cand castigi cu peste si sub 2.5 goluri

Peste si sub 2.5 goluri mai este cunoscut in randul pariorilor si ca over si under 2.5 goluri. Termeni proveniti din limba engleza.

Sa luam un exemplu ca sa intelegem mai bine. Sa spunem ca pariem peste 2.5 goluri la meciul Barcelona – Real Madrid. Meci de campionat, prin urmare nu avem reprize de prelungiri:

  • daca in meci se marcheaza 0, 1 sau 2 goluri => pariul este pierdut
  • daca in meci se marcheaza 3 goluri sau mai multe => pariul este castigator

Evident, daca luam acelasi meci, dar in acest caz pariem sub 2.5 goluri, o sa avem:

  • daca in meci se marcheaza 0, 1 sau 2 goluri => pariul este castigator
  • daca in meci se marcheaza 3 goluri sau mai multe => pariul este pierdut

Vrei un super BONUS?

Vrei bani GRATIS la pariuri? Vrei sa pariezi pe cea mai buna aplicatie de mobil?

Avantajele pariului over si under 2.5 goluri

Cel mai mare avantaj al acestui tip de pariu este ca ai doar doua posibilitati. Adica 50% sanse de castig. Ori se termina peste2.5 goluri, ori sub 2.5 goluri. Fata de pariul 1X2, acolo unde sansele matematice sunt 33.3%. Adica ai 3 posibilitati, 1, X sau 2.

De asemenea, nu te mai intereseaza cine marcheaza sau care echipa castiga. Asta atat timp cat se dau goluri in meci (in cazul in care ai pariat peste 2.5 goluri).

Un alt aspect peste care nu trebuie sa trecem cu vederea este statistica. Cred ca toata lumea stie cel putin un site unde ai acces la tot felul de statistici. Inclusiv procentajul meciurilor care se termina peste sau sub 2.5 goluri.

Cand o echipa are 8 din ultimele 10 meciuri terminate cu peste 2.5 goluri, sansele ca pariul peste 2.5 goluri sa fie castigator sunt foarte mari.

Nu trebuie sa exageram si sa credem ca pariul va fi 100% castigator, dar sansele ca acest lucru sa se intample sunt mult mai mari, comparativ daca ai paria sub 2.5 goluri.

Ce sa nu faci cand pariezi pe goluri

Am vazut multi pariori care au un stil aparte de a paria acest tip de pariu; sa va spun la ce ma refer: sa spunem ca Arsenal are 6 meciuri consecutive cu peste 2.5 goluri (total goluri in meci, nu conteaza daca au marcat ei sau adversarii lor). Ei pariaza sub 2.5 goluri, pe idea ca la un moment dat sigur Arsenal va face un meci cu putine goluri.

Acest lucru cred ca este evident, dar practic ei in acest fel pariaza impotriva statisticii. E ca si cum ai paria la ruleta doar pe rosu, asta in speranta ca la un moment dat sigur bila va cadea pe rosu.

Totusi vreau sa ii contrazic si sa le spun ca sansele ca bila sa cada pe rosu sunt de 50%, de fiecare data cand incepi sa arunci bila. Prin urmare poti avea o serie consecutiva si de 30 de negru.

Asa e si la pariuri, Arsenal poate avea o serie foarte lunga de meciuri cu peste 2.5 goluri si, chiar daca inevitabil si pariul sub 2.5 va fi si el castigator candva, pe termen lung tu vei castiga daca pariezi constant peste 2.5 goluri (asta daca Arsenal are o statistica favorabila la peste 2.5 goluri in meci - sa spunem 70% din partide se marcheaza multe goluri).

Totusi, nu trebuie sa trecem cu vederea peste cota. Daca agentiile de pariuri ne ofera cota 1.30 la peste 2.5 goluri, iar Arsenal face 70% din meciuri cu acest pronostic, atunci acest pariu nu mai devine profitabil si trebuie sa-l eviti.

Concluzie la pariul peste 2.5 goluri si sub 2.5 goluri

Desi la prima vedere pare un pariu usor de prins, statistica joaca un rol crucial pentru a avea succes, iar pariorul trebuie sa se informeze foarte bine.

E absolut firesc ca atunci cand o echipa marcheaza des si multe goluri, sa incerci peste 2.5 goluri. Nu paria contra, sperand ca un meci tot se va termina sub 2.5 goluri; e normal ca acest lucru sa se intample, dar sansele ca pariul peste 2.5 goluri sa fie castigator sunt mult mai mari.

Nu in ultimul rand, daca iti place sa pariezi peste 2.5 goluri, alege campionate in care se marcheaza multe goluri, ca de exemplu Olanda si Olanda 2, Austria 2, Australia, Germania si Germania 2, etc.

Evita meciurile cu miza, cele care se joaca cu titlul pe masa, sau meciuri decisive pentru retrogradare; in aceste partide, de cele mai multe ori, statistica nu mai joaca un rol important.

Pariaza cu un super bonus de 500 Ron!
Bonus la inregistrare 500 Ron
Bonus de ziua ta 100 Ron
Bonus de fidelitate 100 Ron
Pana la 150% bonus la bilet multiplu
Super aplicatie de mobil