Ce inseamna Sansa Dubla la pariuri

Nu stii ce inseamna Sansa Dubla la pariuri? Daca te afli la inceputul experientei tale cu pariurile, este destul de probabil sa nu te fi familiarizat cu anumiti termeni pe care casele de pariuri online ii ofera.

Unul dintre acesti termeni se numeste Sansa Dubla, intalnindu-se in sporturi in care un meci se poate incheia la egalitate in timpul regulamentar de joc, cum ar fi fotbalul, hocheiul pe gheata, baschetul, handbalul etc.

Sansa Dubla la pariuri

Ce inseamna sansa dubla la pariuri

Pariind pe sansa dubla vei avea sanse mai mari de reusita decat daca ai plasa un pariu pe rezultatul final. La fel de adevarat este ca beneficiezi de o cota mai mica.

Ce inseamna Sansa Dubla la pariuri – “acoperi” doua din cele 3 rezultate posibile:

  • 1X – victorie echipa gazda sau meci egal
  • X2 – meci egal sau victorie echipa oaspete
  • 12 – oricare din echipe sa castige (rezultat final)

Daca ai paria solist pe 1X2, sansele matematice pentru fiecare rezultat ar fi undeva la 33%. In schimb, cu sansa dubla iti cresti simtitor sansele de castig, adica undeva la 67%. Pretul platit pentru o sansa mai mare de castig este cota mai mica, dar care se poate compensa prntr-un numar mai mare de pariuri castigatoare.

Cum se calculeaza cotele pentru sansa dubla

Cum se calculeaza cotele pentru sansa dubla?

La pariuri se utilizeaza multe formule matematice pentru a se stabili cotele, pariul de tip sansa dubla nefacand exceptie. Formula de calcul este destul de simpla, fiind in stransa legatura, evident, de cotele pentru rezultatul final. Formula matematica reprezinta raportul dintre produsul celor doua rezultate finale ale sansei duble si suma lor.

Sa luam un exemplu concret. Avem meciul dintre Real Madrid si Barcelona. Echipa gazda are cota 1.91, la egal cota 3.45, iar o victorie a oaspetilor este cotata cu 4.25. Vom efectua urmatoarele calcule pentru a ajunge la cotele propuse de casele de pariuri pentru sansa dubla:

  • cota pentru 1X: (1.91*3.45)/ (1.91+3.45) = 6.59/5.36 = 1.23
  • cota pentru X2: (3.45*4.25)/(3.45+4.25) = 14.66/7.7 =  1.90
  • cota pentru 12: (1.91*4.25)/(1.91+4.25) = 8.11/6.16 = 1.31

Cel mai probabil casele de pariuri nu-ti vor da exact aceste cote, dar ca si principiu cotele se vor invarti in jurul acestor valori.

Alternativa pentru sansa dubla

Alternativa pentru sansa dubla

Pariorii experimentati stiu ca alternativa la tipul de pariu sansa dubla este handicapul asiatic, adica +0.5. Practic daca iei exemplul de mai sus si pariezi 1X, adica victorie Real Madrid, va fi acelasi lucru daca ai paria Real Madrid +0.5. Exista totusi o diferenta, pentru ca handicapul asiatic nu-ti permite sa pariezi 12 (victorie oricare din echipe).

Diferenta dintre sansa dubla si DNB

Pariaza fara RISCURI! Super promotie la pariuri!

Ai pierdut primul tau pariu? Primesti 500 Ron! Deschide cont AICI!!!

Diferenta dintre sansa dubla si DNB

Va spuneam in articolul Ce inseamna DNB la pariuri cum sta treaba cu acest pariu si explicatii detaliate. Sunt multi pariori care confunda DNB-ul cu sansa dubla, lucru total gresit, si sa va spun de ce.

DNB inseamna Draw No Bet, adica pariu fara egal, pe cand la sansa dubla tu ai posibilitatea sa pariezi pe egal. Adica daca ai paria DNB 1 pe Real Madrid si meciul se termina la egalitate, primesti miza inapoi (adica nu castigi nimic, dar nici nu pierzi pariul). In schimb daca ai paria 1X pe Real Madrid si meciul se termina la egalitate, pariul tau este castigator

Cotele la sansa dubla sunt mai mici comparativ cu cele oferite la pariul DNB. Chiar daca si la pariul DNB esti acoperit in cazul in care meciul se termina la egalitate, totusi in acest caz nu castigi nimic, doar ca nu pierzi pariul (primesti cota 1).

Cand sa pariezi

Cand sa pariezi sansa dubla

Sunt cateva cazuri cand este chiar indicat sa te orientezi catre acest pariu:

  • meci decisiv, cand rezultatul de egalitate nu ajuta pe niciuna din echipe (pariezi sansa dubla 12)
  • cand vrei neaparat sa pariezi pe un meci, dar cotele la 1X2 sunt oarecum egale (nu exista o favorita certa)
  • atunci cand iti faci un bilet cu multe meciuri; chiar daca vei avea cote de 1.25, cu 15 meciuri pe bilet iti vei forma o cota finala foarte buna

Deschide cont ACUM!