Strategia D’Alembert – matematica in pariuri

Astazi vreau sa vorbim despre strategia D’Alembert si cum putem aplica matematica in pariuri. Jean le Rond D’Alembert a trait in anii 1700 si a fost un matematician, fizician, filozof si enciclopedist francez.

Poate va intrebati Si ce treaba avem noi cu el? Avem, pentru ca principiile lui se pot aplica si in pariuri si ne pot ajuta sa devenim mai disciplinati. Unii statisticieni contesta aceasta strategie. Undeva pe buna dreptate, dar pe mine m-a ajutat foarte mult sa privesc intr-un alt mod pariurile. Si, cum spuneam anterior, cred ca a fost cartea mea de invatatura sa devin un parior disciplinat.

Ce presupune Strategia D’Alembert

Chiar daca vorbim de matematica si matematicieni, aplicarea si principiile acestei strategii este extrem de simpla.

In prima faza trebuie sa iti decizi banca de start, iar eu in acest exemplu o sa presupun ca incepem cu 2000 Ron. Ppoate ti se pare o suma mare, intradevar este, dar te rog sa citesti acest articol pana la final. Al doilea pas este sa stabilim miza fiecarui pari, in cazul nostru am ales 100 Ron.

Perfect! Ne-am stabilit banca de start si miza pentru fiecare pariu/ bilet.

Cum pariem cu Strategia D’Alembert

Incepem sa pariem, indicat este pe cote de minim 2 (poti paria solo sau mai multe meciuri pe un bilet, dar in final trebuie sa ai cota minima totala de 2).

Pentru fiecare pariu pierdut sau castigat, scadem sau crestem miza cu 10 Ron. Astfel, daca primul pariu este castigat, miza urmatorului pariu va fi micsorata cu 10 Ron. Daca pariul va fi pierdut miza va fi marita cu 10 Ron. Acest lucru il vei face dupa fiecare pariu, ca in exemplul de mai jos:

Pariu 1: 100 Ron x cota 2 – castigam – profit net +100 Ron
Pariu 2: 90 Ron x cota 2 – pierdem – profit net +10 Ron
Pariu 3: 100 Ron x cota 2 – pierdem – profit net -90 Ron
Pariu 4: 110 Ron x cota 2 – pierdem – profit net -200 Ron
Pariu 5: 120 Ron x cota 2 – castigam – profit net -80 Ron
Pariu 6: 110 Ron x cota 2 – castigam – profit net +30 Ron
Pariu 7: 100 Ron x cota 2 – pierdem – profit net -70 Ron
Pariu 8: 110 Ron x cota 2 – castigam – profit net +40 Ron
Pariu 9: 100 Ron x cota 2 – castigam – profit net +140 Ron
Pariu 10: 90 Ron x cota 2 – pierdem – profit net +50 Ron

Si acum cu siguranta vin intrebarile: bun, bun, dar am plasat 10 pariuri ca la final sa ma aleg cu 50 Ron, adica 2.5% din banca?

Raspunsul este DA, insa trebuie sa iei partea pozitiva din acest exemplu: am facut un mic profit, lucru ce nu se intampla daca pariam pe fiecare pariu 100 ron, fara sa scadem/ creste miza.

Un alt lucru de mentionat este ca noi am ales cota 2. Te rog sa faci un exercitiu de imaginatie care ar fi fost profitul daca aveam cota de 2.5, de exemplu (tot 5 pariuri castigate si 5 pierdute). Personal nu am urmarit profitul cand am folosit aceasta strategie la pariuri, dar am invatat sa pariez controlat si sa fiu mai disciplinat (de fapt mult mai).

Avantaje si dezavantaje Strategiei D’Alembert

Orice parior cauta sa castige cat mai mult intr-un timp cat mai scurt, asa ca strategia pare sa aibe un punct slab pentru pariorii lipsiti de rabdare. De asemenea, tot la minusuri trebuie sa trecem si faptul ca profitul sau succesul strategiei se bazeaza pe seria pariurilor castigatoare vs pierdute.

De cealalta partea, lucrurile pozitive sunt mai multe, dar o sa le mentionez doar pe cele mai importante:

Pariaza fara RISCURI! Super promotie la pariuri!

Ai pierdut primul tau pariu? Primesti 500 Ron! Deschide cont AICI!!!

  • iti va fi “foarte”greu sa-ti falimentezi banca (practic iti trebuie o serie de 10 pariuri consecutive pierdute, ceea ce e greu de crezut la o asemenea cota)
  • intotdeauna vei face profit cat numarul de pariuri castigatoare este egal cu cel al pariurilor pierdute,
  • pariezi controlat si responsabil
  • este excelenta pentru pariorii oscilanti (cei care nu reusesc sa prinda serii consecutive de pariuri castigatoare)