Strategia Labouchere

Disciplina reprezinta unul din punctele cheie la pariurile sportive. Fara ea este foarte greu sa generezi profit pe termen lung, motiv pentru care in acest articol m-am gandit sa vorbim despre Strategia Labouchere.

In cele mai multe cazuri, o strategie bine folosita te poate ajuta mai mult decat crezi in procesul de disciplinare.

Este foarte important insa sa nu te abati de la aceasta, multi pariori renuntand dupa doua sau trei pariuri necastigatoare.

Poate pe termen scurt nu vei genera profitul dorit adoptand o strategie. Totusi, ceea ce conteaza cel mai mult, pe termen lung aceasta se poate dovedi destul de eficienta.

Daca vei cauta pe internet vei gasi zeci, poate chiar sute de strategii pariuri. Dintre aceste sute de strategii, doar cateva sunt cunoscute si folosite la nivel mondial. Semn ca de-a lungul timpului acestea s-au dovedit a fi de succes.

Una dintre cele mai de succes este Strategia Labouchere, care se foloseste mai mult la jocul de ruleta, dar care la fel de bine se poate aplica si la pariuri sportive.

Ce este Strategia Labouchere

Ce este Strategia Labouchere

Strategia Labouchere este o strategie foarte populara in randul pariorilor si celor care joaca la cazinouri. Este utilizata mai ales la jocurile de cazino, dar se poate folosi foarte usor si la pariurile sportive, dupa cum iti voi explica in cele ce urmeaza.

Pentru cei care sunt pasionati de strategii la pariuri, vreau sa va spun ca aceasta se mai numeste si Sistemul de anulare. Asta in cazul  in acare ai auzit prin alte parti si aceasta denumire.

Strategia Labouchere presupune formarea unui sir de numere (unitati), o unitate reprezentand miza pe care vrei sa o risti.

Dupa formarea sirului, care se recomanda a fi notat pe hartie sau intr-un document Word/Excel, poti incepe sa pariezi astfel incat miza primului pariu sa fie egala cu suma dintre primul si ultimul numar din acel sir.

Daca pariul tau este castigator atunci vei elimina cele doua numere din sir. Daca nu este castigator, miza pariului o vei adauga ca fiind ultimul numar din sir.

Miza urmatorului pariu va fi egala, de asemenea, cu suma dintre primul si ultimul numar din noul sir.

Exemplu pentru Strategia Labouchere

Dupa cum va spuneam si anterior, aceasta strategie a fost conceputa in principal pentru jocul de ruleta.

Mentionez acest lucru pentru ca la ruleta avem 50% sanse de castig atunci cand pariem rosu/negru sau par/impar (nu e exact 50%, ceva mai putin, pentru ca avem si numarul 0).

Prin urmare, ca sa o putem folosi la pariuri avem nevoie de o cota de 2.00 (aproximativ).

Sa luam ca un exemplu un sir format din 6 numere: 1, 3, 5, 6, 8, si 9.  Suma tuturor acestor numere ne arata suma de bani pe care vrem sa o castigam, in acest caz 32 de unitati (tu poti sa considere o unitate cat doresti, de exemplu 10 Ron).

Incepem primul pariu cu suma dintre 1 + 9 si o pariem pe cota 2.00. Iata cum se vor desfasura lucrurile.

Exemplu pentru Strategia Labouchere

Cand oprim strategia

Obiectivul Strategiei Labouchere este de a elimina toate numerele din sir. Mai sus am punctat faptul ca aceasta strategie este mai mult utilizata la jocurile de ruleta, deoarece atunci cand vei elimina toate numerele din lista, vei obtine un profit egal cu suma numerelor din sirul initial.

Totusi, acest lucru se va intampla doar in cazul in care cota este mai mare sau egala cu 2.00. Este foarte important acest aspect!

La ruleta putem obtine aceasta cota pariind pe culoarea rosie sau neagra, sansele de castig pentru fiecare rotire fiind de aproximativ 48%.

Uitandu-ne insa peste oferta caselor de pariuri online, cu siguranta vom gasi optiuni ale evenimentelor sportive care sa aiba o cota minima de 2.00 si care sa fie pe placul nostru.

Atentie insa, cota 2.00 nu trebuie formata neaparat dintr-un singur meci. Iti poti face un bilet cu mai multe evenimente, dar cota finala sa fie obligatoriu 2.00.

Pariaza online cu un Super Bonus

Deschide-ti cont si ia cei 500 Ron la pariuri! Primesti si 100 Ron de ziua ta si 100 Ron bonus de fidelitate.

Cum aleg sirul pentru Strategia Labouchere

Cum aleg sirul pentru Strategia Labouchere

Daca-ti place exemplul meu de mai sus, il poti lua ca atare, insa iti poti forma si tu un sir de numere, unul in functie de ce obiectiv ai si banca disponibila.

Cand iti faci un sir pentru Strategia Labouchere trebuie sa iei in considerare:

  • cu cat numerele din sir sunt mai mari, cu atat cresc sansele sa ajungi la mize foarte mari (in cazul in care ai mai multe pariuri consecutive pierdute)
  • cu cat ai mai multe numere in sir, cu atat vei avea nevoie de mai multe pariuri castigatoare (pentru a incheia sirul Labouchere)
  • cu cat diferenta dintre primul si ultimul numar din sir este mai mare, cu atat oscilatiile de mize sunt mai frecvente

Sirul nu trebuie format obligatoriu din numere crescatoare si poate avea si forma 2, 2, 1, 2, 1, 2. In acest exemplu iti propui un castig de 10 unitati, iar daca o unitate reprezinta 10 Ron, atunci obiectivul tau este 100 Ron (la final de strategie).

Avantajele Strategiei Labouchere

Fiecare strategie de pariuri are avantajele ei, iar pentru aceasta strategie mentionez:

  • strategie de pariuri foarte simpla, usor de folosit la pariurile online
  • cresterea mizelor nu este asa mare precum la Strategia Martingale
  • te ajuta sa stabilesti miza fiecarui pariu in parte, fara sa pariezi dezordonat
  • te invata si ajuta sa devii un pariori mai disciplinat
  • o strategie ce se poate folosi pariind pe cote relativ mici (cota 2.00)
  • poti paria mai multe evenimente pe un bilet, conditia obligatorie fiind cota finala sa fie in jurul valorii de 2.00

Iti las mai jos un video in limba engleza, sa iti poti face o idee si mai buna despre aceasta strategie.

Pariaza cu un super bonus de 500 Ron!
Bonus la inregistrare 500 Ron
Bonus de ziua ta 100 Ron
Bonus de fidelitate 100 Ron
Pana la 150% bonus la bilet multiplu
Super aplicatie de mobil