Ce inseamna CVV la card

In acest tutorial vreau sa vin in ajutorul pariorilor care nu stiu ce inseamna CVV la card. De fapt acest cod de securitate card se mai numeste si CVC, CVC2, CVV2.

Casele de pariuri online iti pun la dispozitie foarte multe modalitati de alimentare a contului. Totusi, cea mai comuna si des utilizata este depunerea cu un card bancar.

Trebuie sa stii ca atunci cand folosesti un card bancar pentru tranzactii online ti se va cere codul CVV, CVC, CVC2 sau CVV2. Acest lucru nu se aplica doar la pariuri, ci la absolut orice tranzactie vrei sa faci online (de exemplu cumparaturi)

Desi acest cod are mai multe denumiri, toti termenii inseamna acelasi lucru (iar o definitie mai exacta o voi da in acest articol, putin mai jos). Pana la urma nu stiu cat de mult te intereseaza ce inseamna acest cod. Cel mai important lucru este unde-l gasesti. 🙂

Vreau sa mentionez inca de la inceput ca acest cod ti se va cere doar cand faci o depunere (nu si la retrageri). De asemenea, nu trebuie sa ai retineri sa treci acest card cand faci o depunere, deoarece tranzactiile sunt 100% securizate!

ATENTIE: ca si codul PIN, acest cod este secret si nu trebuie spus la nimeni. Cand iti validezi contul la pariuri, ti se va cere o poza fata-spate a cardului. Trebuie neaparat sa acoperi codul CVV card. Sa nu uiti acest lucru!

Ce inseamna CVV card

Ce inseamna CVV card

Iata de unde vin aceste acronime pentru codul de securitate al cardului:

  • CVC si CVC2 => Card Validation Code
  • CVV si CVV2 => Card Validation Value

Dar cum spuneam si anterior, sunt una si acelasi lucru. Acest cod se gaseste pe spatele cardului, imediat dupa ultimele 4 numere ale cardului (vezi imaginea de mai jos).

Multi confunda acest CVV cu codul PIN al cardului. Total gresit! PIN-ul se foloseste doar la ATM-urile bancare in caz ca vrei sa retragi niste bani sau la diverse magazine pentru plata (daca ai un card contactless, atunci doar pentru plati peste 100 Ron).

Dar ca si codul PIN, acest cod trebuie stiut doar de catre proprietarul cardului (nici macar de sotie sau iubita. 🙂 NU trebuie furnizat nimanui, indiferent ca este persoana fizica sau societate comerciala (in cazul nostru o agentie de pariuri).

In cazul in care nu ai acest cod CVV pe spatele cardului tau, exista o problema. Fara el nu poti face o depunere si astfel trebuie sa te orientezi catre alte metode prin care sa depui banii la pariuri.

Daca introduci numarul cardului, numele si codul de securitate (CVV card sau CVC card) pe site-uri de pariuri care nu sunt legale, informatiile tale pot ajunge unde nu trebuie si te poti trezi fara bani in cont.

Solutia este sa pariezi doar la casele de pariuri recomandate pe acest site. Toate acestea avand licenta de la Oficiul National pentru Jocuri de Noroc din Romania.

Unde gasesti codul CVV (CVC)

Unde gasesc codul CVV si CVC

Dupa cum se poate observa si in imaginea de mai sus, codul de securitate a cardului (CVV sau CVC) se gaseste pe spatele cardului bancar, la sfarsitul numarului cardului.

Codul CVV card are intotdeauna doar 3 cifre si se utilizeaza doar pentru tranzactiile online. Este un cod secret si trebuie introdus impreuna cu celelalte informatii cerute.

Ce date introduci cand faci o depunere

  • numele exact cum scrie pe card
  • numarul cardului (cel format din 16 cifre)
  • data expirarii cardului (se gaseste sub numarul cardului)
  • codul CVV, CVC, CVC2, CVV2

Cand poti face tranzactii fara CVV card

Cand poti face tranzactii fara CVV card

Desi am mentionat ca vei folosi acest cod de securitate al cardului pentru tranzactiile online, exista totusi cateva exceptii.

Sunt aplicatii sau anumite site-uri care nu au nevoie de acest cod pentru a procesa plata, dar acest lucru se intampla doar in cazul platilor recurente.

In acest caz clientul (adica tu) nu mai intervine (nu mai introduce CVC card) in procesul de plata, si asta deoarece a semnat sau a fost de acord asupra unui contract.

Cele mai simple exemple sunt platile periodice a unui domeniu web, abonamentul la Netflix, abonamente la diverse aplicatii si jocuri, etc.

Chiar si in aceste conditii, comerciantii nu au voie si nu pastreaza acest cod de securitate, acest lucru facandu-se de catre procesatorul de plata.

Pariaza online cu un Super Bonus

Deschide-ti cont si ia cei 500 Ron la pariuri! Primesti si 100 Ron de ziua ta si 100 Ron bonus de fidelitate.

Ce pot face daca nu am codul CVV

Cel mai simplu este sa iei legatura cu banca emitenta a cardului si sa ceri inlocuirea acestuia. Mentioneaza ca ai nevoie de un card cu cod CVV pentru platile online.

Daca acest lucru nu este posibil, cea mai simpla varianta este sa iti faci un alt card la o alta banca. Poti sa-ti faci un card si online, fara se te mai deplasezi la sediile bancare, iar dupa aceea cardul va fi trimis prin posta.

Daca vrei o alternativa simpla si rapida, iti recomand Revolut. Iti instalezi aplicatia lor, deschizi un cant (gratuit), iar apoi confirmi ca doresti sa-ti fie livrat cardul acasa.

PARIAZA ONLINE CU
5000 LEI BONUS