Ce este codul CVV, CVC, CVC2, CVV2?

In acest articol vreau sa vin in ajutorul pariorilor care nu stiu ce este codul CVV, CVC, CVC2, CVV2. Casele de pariuri online iti pun la dispozitie foarte multe modalitati de alimentare a contului. Cea mai comuna si des utilizata este depunerea cu un card bancar.

Trebuie sa stii ca atunci cand folosesti un card bancar pentru tranzactii online ti se va cere codul CVV, CVC, CVC2 sau CVV2.

Nu te speria! Toti acesti termeni inseamna acelasi lucru (iar o definitie mai exacta o voi da in acest articol, putin mai jos). Pana la urma nu stiu cat de mult te intereseaza ce inseamna acest cod. Cel mai important lucru este unde-l gasesti :).

Vreau sa mentionez inca de la inceput ca acest cod ti se va cere doar cand faci o depunere (nu si la retrageri).

Nu trebuie ai dubii ca va trebui sa introduci informatii secrete de pe card. Toate tranzactiile sunt 100% securizate si pot sa va marturisesc ca in cei peste 10 ani de pariuri online nu am avut nici cea mai mica problema (ma refer la carduri clonate, transferuri neautorizate, etc).

De asemenea, acest cod NU ti se va cere doar cand depui la pariuri online. Ci ori de cate ori faci tranzactii online sau faci cumparaturi (cu cateva exceptii).

ATENTIE: ca si codul PIN, acest cod este secret si nu trebuie spus la nimeni. Cand iti validezi contul la pariuri, ti se va cere o poza fata-spate a cardului – trebuie neaparat sa acoperi codul CVV. Sa nu uiti acest lucru!

Codul cvv2/cvc2Ce este codul CVV, CVC, CVC2, CVV2?

  • CVC si CVC2 => Card Validation Code

  • CVV si CVV2 => Card Validation Value

Dar cum spuneam si anterior, sunt una si acelasi lucru. Acest cod se gaseste pe spatele cardului, ca in imagina de mai jos.

Multi confunda acest CVV cu codul PIN al cardului. Total gresit! PIN-ul se foloseste doar la ATM-urile bancare in caz ca vrei sa retragi niste bani sau la diverse magazine pentru plata (daca ai un card contactless, atunci doar pentru plati peste 100 Ron).

Dar ca si codul PIN, acest cod trebuie stiut doar de catre proprietarul cardului (nici macar de sotie :))) ). NU trebuie furnizat nimanui! Indiferent ca este persoana fizica sau societate comerciala (in cazul nostru o agentie de pariuri).

In cazul in care nu ai acest cod CVV pe spatele cardului tau, exista o problema. Fara el nu poti face o depunere si astfel trebuie sa te orientezi catre alte metode prin care sa depui banii la pariuri.

Daca introduci numarul cardului, numele si codul de securitate (CVV2) pe site-uri de pariuri care nu sunt legale, informatiile tale pot ajunge unde nu trebuie si te poti trezi fara bani in cont. Solutia este sa pariezi DOAR la casele de pariuri recomandate pe acest site. Toate acestea avand Licenta de la Oficiul National pentru Jocuri de Noroc din Romania.

Unde gasesc codul CVC2 pe card?

Ce este codul CVV, CV2, CVC2, CVV2

Pariaza fara RISCURI! Super promotie la pariuri!

Ai pierdut primul tau pariu? Primesti 500 Ron! Deschide cont AICI!!!

Datele de pe card necesare la depunere

  • numele EXACT cum scrie pe card
  • numarul cardului (cel format din 16 cifre)
  • data expirarii cardului (se gaseste sub numarul cardului)
  • codul CVV, CVC, CVC2, CVV2

Cand poti face tranzactii fara acest cod?

Exista site-uri/ aplicatii care folosesc tranzactii fara codul CVC2, dar acest lucru se intampla mai ales in cazul platilor programate care se fac periodic. Clientul nu mai intervine (introduce codul) in procesul de plata, si asta deoarece a semnat/ a fost de acord asupra unui contract. Cele mai simple exemple sunt platile periodice a unui domeniu web, abonamentul la Netflix, abonamente la diverse aplicatii si jocuri, etc.

Chiar si in aceste conditii, comerciantii nu voie sa inregistreze si sa stocheze codul CVV2, acesta fiind un cod de securitate.

Ce pot face daca nu am codul CVV?

Iti recomand sa contactezi banca de la care ai cardul si sa ceri un nou card bancar. Mentioneaza ca doresti sa il folosesti la platile online. In cazul in care banca iti va cere comision sau va trebui sa platesti o anumita suma de bani, atunci iti recomand sa iti schimbi banca. Oricum, deschiderea unui cont se face foarte simplu si nu este costisitoare deloc.