Ce este ROI

Multi pariori au auzit sau citit cel putin o data despre ROI. Totusi, din pacate foarte putin stiu exact ce este. Asa ca m-am gandit fac un articol tutorial despre ce este ROI si cum il poti calcula.

Oamenii considera pariurile un joc de noroc. In general asa si este. Depinde insa din ce punct de vedere le privesti.

Daca vrei sa devii un parior profesionist, atunci cu siguranta trebuie sa le privesti ca pe-o investitie. Prin urmare trebuie sa stii ce inseamna ROI la pariuri si cum te poate ajuta.

Vrei un super BONUS?

Vrei bani GRATIS la pariuri? Vrei sa pariezi pe cea mai buna aplicatie de mobil?

Ce este ROI

Ce inseamna ROI

Avand o experienta in vanzari, sunt familiarizat cu termenul ROS. Acesta vine de la Return on Sales. Daca ne referim la investitii, in loc de ROS avem ROI.

ROI vine de la Return on Investment. Practic ambii termeni sunt foarte asemanatori, doar ca intr-un caz vindem, iar in pariuri investim (teoretic)

Vreau sa intelegi si mai bine, asa ca o sa incerc o traducere in romana. ROI s-ar traduce eficienta sau randamentul investitiilor.

Desigur, in cazul pariurilor sportive, vorbim despre eficienta sau profitabilitatea pariurilor. Adica profitul in procente in urma pariurilor plasate.

Cum se calculeaza ROI

Cum se calculeaza ROI

Nu te speria de calcule complicate. ROI are o formula chiar foarte simpla.

ROI = profit / investitie x 100

  • ROI – profitabilitatea pariurilor (%)
  • Profit – profitul net la pariului (castigul minus miza)
  • Investitie – miza pariurilor
  • 100 – ROI se calculeaza in %, din acest motiv inmultim cu 100

Magnatul american Warren Buffett spunea ca un investitor bun ar trebui sa se astepte la un ROI de 7% atunci cand face o investitie. Chiar daca acest procentaj ti se pare mic, in realitate nu este asa.

Un ROI de 7% inseamna un profit net de 7%. Daca noi am investi 10.000 Ron intr-o luna la pariuri, 7% inseamna 700 Ron profit. Sa ai un profit de 7% intr-o luna e formidabil!

Spre exemplu, o banca din Romania iti ofera 3.5% la un depozit in pe un an! Tu poti face 7% intr-o luna!

Evident, eu am luat in considerare recomandarea lui Warren Buffett. Tu poti avea un ROI si de 15% sau chiar mai mult.

Exemplu de calcul pentru ROI

Exemplu de calcul pentru ROI

Inca de la inceput iti spun ca ROI-ul nu trebuie calculat pe un singur pariu. De ce? Pentru ca poti avea si zile mai slabe, iar apoi poti recupera cu cateva zile mai profitabile.

Dar ca lucrurile sa fie mai simple, eu iti voi da ca exemplu un singur pariu.

Sa presupunem ca pariem 100 Ron pe o cota de 1.50. Pariul este castigator. Ce valoare va avea ROI-ul?

ROI = 50 / 100 * 100 = 0.5 x 100 = 50%

Stiu, arata fantastic un ROI de 50%. Insa din pacate o sa avem si pariuri pierdute pe parcursul unei luni.

Hai sa-ti spun cum procedez eu. Am un fisier excel, iar acolo scriu (pe coloane) miza (investitia), cota si profitul. Ai obligatoriu nevoie de cota ca sa-ti calculezi profitul.

Apoi, la sfarsit de luna, fac suma din profit si investitie. Pun cifrele in formula de calcul al ROI-ului si gata! Pot sa aflu daca sunt un parior de succes sau nu.

Cei mai multi dintre voi nu pariaza pe un singur meci, dar acest lucru nu e o problema. Pe tine te intereseaza doar cota finala a biletului, nu cate meciuri si ce cota are fiecare.

De ce este important ROI la pariuri

De ce este important ROI la pariuri

In primul rand trebuie sa stii daca esti un parior de succes sau nu. Faptul ca prinzi cateva bilete pe luna nu inseamna ca esti pe profit. Trebuie sa ai o evidenta a sumei investite si a profitului net.

In al doilea rand, atunci cand iti vei calcula ROI-ul o sa privesti pariurile ca pe-o investitie. Nu te vei mai simti ca si un cotizator la casele de pariuri online.

Cel mai important lucru (cel putin pentru mine) este ca o sa devii un parior mai disciplinat. Nu o sa mai pariezi toate meciurile ce-ti apar pe FlashScore.

Da, stiu ca nu ma crezi acum. Dar te rog mult, incearca sa-ti calculezi ROI-ul macar pentru o saptamana. O sa vezi ca o sa te simti un altfel de parior.

Nu in ultimul rand, e un "must" daca vrei sa faci parte din grupul pariorilor profesionisti.

Alte informatii despre ROI

In domeniul investitiilor, ROI-ul se calculeaza putin altfel. In sensul ca se iau in considerare toate cheltuielile.

La pariuri noi ar trebui sa consideram si costul energiei electrice, costul dispozitivului de pe care pariem si etc. Evident, nu cred ca sunt relevante pentru noi aceste lucruri. Dar am vrut sa le mentionez sa stii cum se calculeaza ROI-ul in realitate.

ROI-ul poate avea valori si mai mari de 100%. De exemplu daca ai prins o cota de 2.50. In acest exemplu o sa ai un ROI de 150%.

De asemenea, ROI-ul poate avea si valori negative. Desigur, asta in cazul in care nu esti un parior profitabil.

Poti calcula ROI-ul chiar daca folosesti strategii de pariuri. Important este sa cunosti suma investita si profitul net obtinut. Stabileste pe ce perioada vrei sa calculezi, apoi aplica formula de mai sus. Mult succes!

PARIAZA CU PANA LA
500 LEI BONUS
+ 40 ROTIRI GRATUITE