Bonus 500 Ron la Prima Depunere

Ce este ROI la pariuri si cum se calculeaza

Multi pariori au auzit sau citit cel putin o data despre ROI. Insa foarte putin stiu exact ce este. Asa ca m-am gandit sa va spun in acest articol ce este ROI la pariuri si cum se calculeaza.

Oamenii considera pariurile un joc de noroc. In general asa si este. Dar depinde din ce punct de vedere le privesti. Daca vrei sa devii un parior profesionist, atunci cu siguranta trebuie sa le privesti ca pe-o investitie. Prin urmare trebuie sa stii ce este ROI la pariuri si cum te poate ajuta.

Ce este ROI la pariuri

Avand o experienta in vanzari, sunt familiarizat cu termentul ROS. Acesta vine de la Return on Sales. Daca ne referim la investitii, in loc de ROS avem ROI.

ROI vine de la Return on Investment. Practic ambii termeni sunt asemanatori, doar ca intr-un caz vindem (sales), iar in pariuri investim.

Vreau sa intelegi si mai bine! Asa ca o sa incerc o traducere in romana. ROI s-ar traduce eficienta sau randamentul investitiilor.

Dar noi fiind pariori, in cazul nostru avem eficienta sau profitabilitatea pariurilor.

Cum se calculeaza ROI

Cum se calculeaza ROI

Nu te speria de calcule complicate. ROI are o formula chiar foarte simpla.

ROI = profit / investitie x 100

ROI – profitabilitatea pariului

Profit – profitul net la pariului. Profitul este castigul minus investitie

Investitie – miza pariului/ pariurilor

100 – ROI se calculeaza in %, din acest motiv inmultim cu 100

Magnatul american Warren Edward Buffett spunea ca un investitor bun ar trebui sa se astepte la un ROI de 7% atunci cand face o investitie. Chiar daca acest procentaj ti se pare mic, in realitate nu este asa.

Un ROI de 7% inseamna un profit de 7%. Daca noi am investi 10.000 Ron intr-o luna la pariuri, 7% inseamna 700 ron profit. Sa ai un profit de 7% intr-o luna e formidabil!

Spre exemplu o banca din Romania iti ofera 3.5% la un depozit pe un AN!!! Tu poti face 7% intr-o luna!

Evident, eu am luat in considerare recomandarea lui Buffett. Tu poti avea un ROI si de 15% sau chiar mai mult.

Exemplu de calcul pentru ROI

Inca de la inceput iti spun ca ROI-ul nu trebuie calculat pe un singur pariu. De ce? Pentru ca poti avea si zile mai slabe. Apoi poti recupera cu cateva zile mai profitabile.

Dar ca lucrurile sa fie mai simple, eu iti voi da ca exemplu un singur pariu.

Sa presupunem ca pariem 100 Ron pe o cota de 1.50. Pariul este castigator. Cat este ROI-ul?

ROI = 50 / 100 * 100 = 0.5 x 100 = 50%

Stiu, arata fantastic un ROI de 50%. Insa din pacate o sa avem si pariuri pierdute pe parcursul unei luni.

Iti spun cum procedez eu. Am un excel. Acolo scriu (pe coloane) miza (investitia), cota si profitul. Ai nevoie de cota ca sa-ti calculezi profitul. Apoi la sfarsit de luna fac suma din profit si investitie. Pun cifrele in formula de calcul al ROI-ului. Si gata! Pot sa aflu daca sunt un parior de succes sau nu.

Cei mai multi dintre voi nu pariaza pe un singur meci. Dar acest lucru nu e o problema. Pe tine te intereseaza doar cota finala a biletului. Nu cate meciuri si ce cote au acestea.

De ce este important ROI la pariuri?

In primul rand trebuie sa stii daca esti un parior de succes sau nu. Faptul ca prinzi cateva bilete pe luna nu insemana ca esti pe plus. Trebuie sa ai o evidenta a sumei investite si a profitului net.

In al doile arand, atunci cand iti vei calcula ROI-ul o sa privesti pariurile ca pe-o investitie. Nu doar un cotizator pentru casele de pariuri online.

Cel mai important lucru (cel putin pentru mine) este ca o sa devii un parior mai disciplinat. Nu o sa mai pariezi toate meciurile ce-ti apar pe Flashscore  . Stiu ca nu ma crezi. Dar te rog mult, incearca sa-ti calculezi ROI-ul macar pentru o saptamana. O sa vezi ca o sa te simti un altfel de parior.

Nu in ultimul rand, e un MUST daca vrei sa faci parte din grupul pariorilor profesionisti.

Alte informatii despre ROI

In domeniul investitiilor ROI-ul se calculeaza putin altfel. In sensul ca se iau in considerare toate cheltuielile.

La pariuri noi ar trebui sa consideram si costul energiei electrice, costul dispozitivului de pe care pariem si etc. Evident, nu cred ca sunt relevante pentru noi aceste lucruri. Dar am vrut sa le mentionez sa stii cum se calculeaza ROI-ul in realitate.

ROI-ul poate avea valori si mai mari de 100%. De exemplu daca ai prins o cota de 2.50. In acest exemplu o sa ai un ROI de 150%. De asemenea, ROI-ul poate avea si valori negative. Asta in cazul in care nu esti un parior profitabil.

Poti calcula ROI-ul chiar daca folosesti strategii de pariuri. Important este sa cunosti suma investita si suma profitul. Definiste pe ce perioada vrei sa calculezi. Apoi aplica formula de mai sus.

Iti doresc mult succes la pariuri si la un ROI cat mai mare!