Pariurile sportive: intre stiinta si noroc

Desi sunt voci ce sustin ca pariurile sportive reprezinta un joc de noroc, daca te bazezi doar pe noroc cand plasezi pariuri cu siguranta nu vei genera profit pe termen lung. Sigur, nu ne referim aici la cazuri exceptionale, unde se castiga un bilet cu o cota de 1 000-2 000. Doar jocurile de cazino, in afara poate de Blackjack, tin 100% de noroc. Pariurile sportive tin in mare parte de stiinta si prea putin de noroc.

Elimina din obiceiul tau pariurile care tin de noroc

Astfel, pentru a avea succes la pariuri sportive trebuie, in primul rand, sa renunti la a mai paria pe optiunile care tin in mare parte de noroc. Aici includem: numarul par/impar de goluri/puncte, sub/peste game-uri in primul set la tenis (mai ales daca limita e de 9.5), ce echipa va avea primul corner/cartonas/aut etc., scor corect in meci si lista poate continua. Aceste pariuri tin in mare parte, daca nu in totalitate de noroc, iar cu asa ceva nu vei reusi sa generezi profit pe termen lung.

Ce presupune stiinta la pariuri sportive?

In schimb, concentreaza-te pe pariurile ce le poti plasa in urma consultarii statisticii. Prin urmare, inainte de a plasa orice pont analizeaza cu atentie cifrele avute de echipe/jucatori in precedentele partide. De asemenea, este necesar de vazut pozitia pe care o ocupa in clasament, insa si cele mai recente intalniri directe. Toate aceste date te vor ajuta mult in alegerea unor pariuri ce ulterior vor fi castigatoare.

Vrei un super BONUS?

Vrei niste bani GRATIS la pariuri? Vrei sa pariezi pe cea mai buna aplicatie de mobil?

Aparitia norocului si a ghinionului este inevitabila la pariuri

Sigur, nu intotdeauna pronosticul ales de tine va fi castigator si asta chiar daca ai analizat in detaliu statisticile oponentilor din partidele anterioare. Nu de putine ori se poate sa intervina norocul, respectiv ghinionul in cadrul unui meci.

Spre exemplu, am vazut destule cazuri in fotbal in care o echipa a condus ostilitatile tot meciul, a avut o multime de ocazii, insa nu a reusit sa inscrie. Eventual, adversarii au mai si scapat pe contraatac pe final de partida si au marcat. Au mai fost si cazuri in care o echipa a intrat prea relaxata in teren, privindu-i de sus pe outsideri, iar asta i-a costat. De asemenea, accidentarile, autogolurile si eliminarile intr-un meci intra tot in sfera ghinionului, fiind evenimente pe care nu avem cum sa le anticipam.

Nu ar trebui insa sub nicio forma sa te lasi afectat de ghinionul pe care l-ai avut intr-un anumit moment. Meciurile in care norocul sau ghinionul inclina balanta spre echipa/jucatorul care nu parea favorita in urma efectuarii analizei partidei, nu sunt foarte dese.

Stapanirea de sine, impreuna cu analiza meciurilor, iti aduc garantat profit

Daca vei efectua o analiza succinta pentru fiecare meci pe care il vei paria, nu vedem cum nu ai avea profit pe termen lung. Nu credem ca vei fi atat de lipsit de inspiratie incat sa alegi tocmai partidele in care echipa favorita are parte de ghinion. Multi pariori sunt constienti de asta, analizand meciurile si avand balanta pe plus, tinand si evidenta pariurilor, bineinteles. Asta pana la un anumit moment, in care au unul, doua sau mai multe meciuri necastigatoare la rand.

Atunci cei mai multi dintre ei doresc sa-si recupereze pierderea intr-un timp cat mai scurt, nemaitinand cont, astfel, atat de mult de statistica atunci cand pariaza. Iar asta conduce la  greseli, nefiind exclus ca, in incercarea disperata de a-si recupera pierderea, sa se afunde si mai mult. Acesta este motivul principal pentru care pariorii nu reusesc sa genereze profit pe termen lung. Nu comite si tu aceeasi greseala!