Pariuri single sau bilete multiple? Cum este recomandat sa joci la pariuri

Una dintre primele intrebari pe care un parior si le pune cand intra in lumea pariurilor este daca sa se axeze pe pariuri single sau bilete multiple. Multi inclina spre bilete, deoarece sunt atrasi de posibilitatea unei cote totale foarte mari. Asta se intampla poate si pentru ca bilete castigatoare ce au cota imensa sunt mediatizate in presa.

Pariorii care castiga astfel de bilete insa au un noroc fantastic. Sigur, norocul poate avea o pondere insemnata intr-un meci. Pe termen lung insa, vei castiga nu datorita norocului, ci a abilitatilor de parior. Asadar, plasarea de pariuri cu mai multe meciuri pe bilet chiar te ajuta sa obtii un profit insemnat pe termen lung? Ca sa imprumutam o expresie cunoscuta de la televizor, am intrebat 100 de romani, iar concluziile la care am ajuns le puteti observa mai jos.

Avantaje pariuri single

Lumea care prefera pariurile cu o singura selectie o face tocmai pentru ca nu depinde decat de un meci. Astfel, iti poti dedica mai mult timp efectuarii unei analize detaliate in privinta respectivului meci.

Evident, de multe ori vorbim despre o cota totala mai mica decat in cazul biletelor. Totodata insa, in cazul in care alegi sa plasezi o singura selectie pe bilet vei castiga mai des decat daca ai alege biletele multiple.

Dezavantaje pariuri single

La pariurile single nu gasim multe dezavantaje. Probabil singurul, pe care nu il privim chiar ca un dezavantaj, este cota totala mica. De aici deducem faptul ca trebuie sa stim cum sa „jonglam” cu mizele. Nu multi pariori stiu sa faca asta, iar in cazul unei serii de pariuri necastigatoare, sansele de a-ti pierde luciditatea cresc. Iar de aici pana la pierderea intregii banci nu este decat un pas.

Avantaje bilete multiple

Cu siguranta cota totala ridicata este unul din principalele motive pentru care pariorii aleg biletele multiple. Castigand un astfel de bilet vei putea genera un profit destul de ridicat.

Alternativ, putem opta pentru o cota totala mai mica in vederea aplicarii unei strategii, cum ar fi Martingale sau Sirul lui Fibonacci. Teoretic vorbind, este mai usor sa castigi cu un bilet multiplu decat cu un pariu simplu, in conditiile in care ambele tipuri au aceeasi cota totala.

Dezavantaje bilete multiple

Cu cat numarul de selectii de pe un bilet este mai mare, cu atat gradul de risc devine mai ridicat. In cazul unei cote totale ridicate si/sau a unui numar mare de selectii, doza de noroc pe care trebuie sa o ai pentru castigarea biletului creste.

Totodata, in cazul pierderii unui bilet cu mai multe selectii, cel mai probabil il vei pierde din cauza a una sau doua selectii. Atunci intervine inevitabil un sentiment de frustrare. Mai ales daca vei constata ca ai fi generat profit daca ai fi jucat separat fiecare selectie cu aceeasi miza.

Concluzii

Poate la inceputul experientei tale cu pariurile esti atras de suma mare pe care ai putea-o castiga in urma plasarii unui bilet multiplu. Cu timpul insa, ar trebui sa-ti dai seama ca aceasta metoda nu este prea profitabila. Astfel, este recomandat sa te axezi pe pariurile single. De altfel, balanta dintre pariuri single sau bilete multiple inclina in favoarea primei categorii in cazul pariorilor profesionisti. Daca doresti sa plasezi si bilete multiple, iti recomandam sa o faci pe o cota totala mica. Sa spunem una cuprinsa intre 2.00 si 4.00.