Sunt mai profitabile pariurile pe handicap asiatic?

La inceput pariurile pe handicap aiatic nu erau foarte agreate in randul pariorilor romani. In ultima vreme insa, intalnim tot mai mult pariuri pe handicap asiatic pe biletele lor, considerand ca este mai profitabil. In general, cei mai multi aleg acest tip de pariu pentru a-si mari cota finala pe bilet.

Ce este handicapul asiatic?

Notiunea de handicap asiatic nu este una foarte dificil de inteles. Cu toate acestea, nu toata lumea este familiarizata cu ceea ce inseamna handicap asiatic. Acesta se gaseste la mai toate partidele importante, nu neaparat de fotbal. De asemenea, are doua optiuni de pariere, una/unul dintre echipe/jucatori primind un avantaj fictiv.

Handicapurile asiatice pot fi de 3 feluri: fara returnare de miza, cu returnare partiala de miza sau cu returnare totala de miza. Cele cu returnare partiala le intalnim cu precadere la partidele de fotbal. La cele fara returnare de miza echipa/jucatorul primeste un avantaj fictiv de 0.5 goluri/puncte/gameuri, 1.5 goluri, 2.5 goluri etc. .

La cele cu returnare partiala o echipa primeste un avantaj fictiv de 0.25, 0.75, 1.25, 1.75 etc. . Astfel, poti castiga sau pierde pariul, dar poti beneficia si de rambursarea unei jumatati din miza in anumite conditii. Daca te vei afla in acest caz, cealalta jumatate de miza poate fi castigata sau pierduta.

Pariurile cu rambursare totala de miza sunt cele in care este oferit un avantaj fictiv de 1.0, 2.0, 3.0 etc. .Miza iti este rambursata in totalitate daca o echipa invinge la o diferenta egala cu cifra variantei aleasa de tine. Precizam ca handicapul asiatic vizeaza doar timpul regulamentar, nu si eventualele reprize de prelungire.

Exemplu concret de handicap asiatic

Vom lua partida de fotbal dintre PSG si Lyon pentru a elucida misterul handicapului asiatic. Pentru fiecare tip de handicap vom oferi 4 exemple, cate doua pentru fiecare echipa.

Handicap fara rambursare

  • Lyon (+0.5) – pariul e castigator daca Lyon va remiza cu PSG sau daca va invinge.
  • Lyon (+1.5) – pariul e castigator daca Lyon va pierde la cel mult un gol diferenta.
  • PSG (-0.5) – pariul e castigator daca PSG va obtine victoria.
  • PSG (-1.5) – pariul e castigator daca PSG va obtine victoria la doua sau mai multe goluri diferenta.

Handicap cu rambursare partiala de miza

  • Lyon (+0.25) – pariul e castigator daca Lyon castiga meciul. In cazul in care incheie la egalitate, o jumatate a mizei este rambursata in cont, iar cealalta jumatate este considerata castigatoare.
  • Lyon (+0.75) – pariul e castigator daca Lyon obtine un rezultat de egalitate sau victoria. Daca Lyon pierde la un gol diferenta jumatate din miza o primesti inapoi, iar jumatate este pierduta. In cazul in care Lyon pierde la doua sau mai multe goluri diferenta intreaga miza este pierduta.
  • PSG (-0.25) – pariul e castigator daca PSG invinge. In cazul in care partida se incheie la egalitate jumatate din miza se ramburseaza, pe cand cealalta este pierduta. Vei pierde intreaga miza daca Lyon va invinge.
  • PSG (-0.75) – pariul e castigator daca PSG invinge la minim doua goluri diferenta. Daca invinge la doar un gol o jumatate a mizei se considera castigatoare, iar cealalta iti este rambursata. In cazul in care PSG nu castiga nu vei castiga nici tu nimic.

Handicapul cu rambursare totala de miza iti poate rambursa intreaga miza

Lyon (0) – miza se va rambursa daca meciul se va incheia la egalitate. Daca Lyon va invinge vei castiga, iar daca va fi invinsa vei pierde.

Lyon (+1) – miza se va rambursa daca Lyon pierde la exact un gol diferenta. In cazul in care pierde la mai mult de un gol miza va fi pierduta. Daca, in schimb, va obtine cel putin o remiza, pariul tau va fi castigator.

PSG (0) – miza se va rambursa daca meciul se va incheia la egalitate. Daca PSG va invinge vei castiga, iar daca va fi invinsa vei pierde.

PSG (-1) – miza se va rambursa daca PSG castiga la exact un gol diferenta. In cazul in care castiga la mai mult de un gol pariul e castigator. Daca va obtine o remiza sau va pierde, pariul tau va fi necastigator.

Este mai profitabil sa pariezi pe handica asiatic? Ce avantaje sunt?

Am intalnit destui pariori profesionisti care includ in planul lor pariuri pe handicap asiatic. Poti apela la acest tip de pariu cand o echipa/un jucator are o cota prea mica la victorie, iar tu consideri ca adversarul este prea slab pentru a-i pune probleme. Alternativ, poti miza daca esti de parere ca vei asista la o potentiala surpriza si ca echipa/jucatorul va lasa o impresie placuta. Doar ca nu doresti sa risti pariind pe victoria outsiderului. Prin urmare, vei miza ca acesta va acoperi un anumit handicap.

Sigur, pariuri pe handicap asiatic intalnim nu numai pentru rezultatul final, ci si pentru cornere, cartonase etc. Principiul parierii este acelasi ca la rezultatul final. De asemenea, exista si optiuni de pariuri pe goluri asiatice.