Derbyurile din fotbal cu o atmosfera incendiara in tribune produc putine goluri

Sportul cel mai pariat in Romania este fotbalul, intr-un weekend plin plasandu-se mii, poate chiar zeci de mii de pariuri cu evenimente fotbalistice. In general, un parior nu plaseaza mai mult de 1 pariu pe un meci de fotbal. Sau, mai corect spus, nu plasa in trecut, deoarece acum tot mai multe case de pariuri ofera posibilitatea ca pe un bilet sa existe doua sau mai multe ponturi din acelasi meci.

Pentru meciurile tari intalnim un numar mare de pariuri

Multi utilizatori sunt predispusi la a plasa mai mult de un pariu cand vine vorba despre un derby la fotbal. Asta mai ales daca respectivul derby se disputa intr-unul din cele 5 campionate de top sau chiar in Liga I din Romania. Printre tipurile de pariu pe care lumea le plaseaza intr-un derby se numara:  pariul pe rezultat final, pe numarul de goluri, de cornere, de cartonase etc. .

In cazul in care vorbim despre un derby al campionatului respectiv sau despre un alt derby al orgoliilor este probabil ca atmosfera din tribune sa fie una incendiara. Asta se intampla mai ales in partea de Est si  Sud-Est a Europei. Aici avem campionate precum Grecia, Turcia, Serbia, poate si Polonia. Pe vremuri era si Romania, insa acele vremuri sunt demult apuse.

In campionatele enumerate mai sus derby-urile se traiesc cu pasiune in tribune, uneori prea mare. Sigur, nu spunem ca un derby din Premier League sau La Liga nu se traieste cu pasiune. In tarile din estul si sud-estul Europei insa suporterii fac o atmosfera incandescenta in tribune.

In teorie, un derby ar trebui sa produca spectacol. Asa si este in multe cazuri, mai ales in campionate din vestul si nordul Europei, unde, dupa cum am mai spus, meciul nu se traieste la intensitate maxima in tribune. A trai la intensitate maxima un meci in tribune inseamna ca galeria sa aprinda torte si astfel sa creeze o atmosfera incendiara atat la propriu, cat si la figurat. Asa ceva nu ai sa gasesti in Premier League sau in La Liga. Poate in Ligue 1, insa nu la fel de des ca la derbyurile din Turcia, Serbia, Grecia sau Polonia.

Care e motivul pentru care nu se marcheaza mult in astfel de derbyuri?

Asadar, cand are loc un derby in special in una dintre aceste 4 tari din Europa, te-am sfatui sa ai in vedere pronosticul conform caruia nu se va marca mult. Sunt varii motive pentru care echipele prefera prudenta in locul spectacolului in astfel de meciuri.

O atmosfera incendiara in tribune induce faptul ca exista destule orgolii intre echipele care se confrunta. Astfel, niciuna dintre ele nu doreste ca adversara sa se distanteze sau sa se apropie in clasament. In astfel de situatii deseori se pune accent pe defensiva, poate mai mult decat ar trebui.

De asemenea, aceasta atmosfera incendiara pune intrucatva presiune pe jucatorii ambelor echipe. Este frumos, insa nu si usor sa joci in fata a zecii de mii de suporteri care fac o atmosfera incendiara. In plus, ar fi parca si pacat ca dupa o asemenea atmosfera tu sa pierzi. Astfel, se pune accent pe defensiva in multe astfel de meciuri, cel putin in cele 4 tari enumerate mai sus.