Cand sa pui contra la pariuri sportive

De cate ori nu ti s-a intamplat sa plasezi un bilet cu mai multe selectii, iar acesta sa fie necastigator din cauza uneia singure? Cu siguranta „vorbele de duh” au fost mai pronuntate cand acea selectie necastigatoare era chiar ultima de pe bilet. Ori daca acea selectie avea cota cea mai mica. Pentru a atenua efectele acestor situatii neplacute, te-am sfatui sa incerci o contra la pariuri sportive.

Dupa cum reiese din denumire, a pune o contra inseamna a plasa un pariu total opus celui pe care il ai deja pe bilet. Sa spunem ca in meciul dintre Real Madrid si Barcelona ai mers pe victoria Barcelonei. Cum celelalte meciuri de pe bilet sunt castigatoare si a ramas doar acesta, vrei sa diminuezi riscurile. Astfel, vei miza pe faptul ca Barcelona nu se va impune (1X-sansa dubla). Miza o vei calcula astfel incat sa obtii un profit aproximativ egal indiferent de rezultat.

Contra poate fi folosita si live

In general, contra la pariuri sportive se foloseste cand toate evenimentele de pe biletul tau sunt castigatoare, iar tu mai ai unul singur care isi asteapta rezultatul. In astfel de situatii, poti astepta ca partida repectiva sa inceapa. Apoi, in functie de cum se desfasoara lucrurile vei plasa contra (pe rezultatul opus).

Sigur, metoda este ceva mai riscanta, insa iti poate aduce un profit mai mare decat daca ai fi plasat contra pre-live. Daca meciul decurge in favoarea rezultatului  de pe bilet, cota contrei ce trebuie sa o plasezi va creste. Daca meciul nu incepe asa cum te-ai fi asteptat ai grija sa plasezi contra cand cota este una relativ mare (peste 1.3, sa spunem). De asemenea, strategia plasarii contrei la pariuri live se poate efectua si daca ai plasat un singur eveniment, nu neaparat un bilet.

Este mai profitabila contra decat Cash Outul?

Foarte multe case de pariuri au alternativa Cash Outului. Problema este ca nu toate selectiile beneficiaza de Cash Out, ci doar anumite evenimente/competitii. Contra la pariuri sportive este utila insa si in cazul evenimentelor care beneficiaza de Cash Out. Cand ai optiunea de Cash Out pentru un pariu/bilet, suma este una oferita de ei, ce nu poate fi ajustata. In schimb, daca vei apela la contra vei avea posibilitatea de a iti stabili profitul pe care ti-l doresti in cazul ambelor variante. Astfel, in cazul in care crezi ca unul dintre ponturi are mai multe sanse de reusita, poti miza in consecinta.

Sa spunem ca pe bilet ai un potential castig de 1 000 lei si o investitie de 200 lei. Ultimul meci are selectia Over 2.5 goluri, la o cota de 2.2. Cota pentru Under 2.5 goluri este 1.6. Pentru a avea un castig egal indiferent de rezultat, miza contrei ar trebui sa fie 625 lei. Astfel, profitul va fi 175 lei. In cazul in care crezi ca va fi o partida cu multe goluri, ai putea miza pe contra doar 250 lei. Daca s-ar inscrie mai putin de 3 goluri, vei castiga 400 lei, exact cat ai investit. In schimb, daca vom vedea cel putin 3 goluri in meci, vei avea un profit de 600 lei. In cazul contrei la pariuri tu detii controlul asupra castigului obtinut pentru ambele variante.